Sequera: Els pantans catalans, per sota del 40% de capacitat

Els embassaments de Catalunya que estan en pitjor situació són els de Riudecanyes i Siurana

Pantà de Rialb

Els pantans de Catalunya ja s’han situat per sota del 40% de la capacitat general aquesta setmana, segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua. Contrasta amb la xifra d’ara fa un any, quan les reserves d’aigua eren del 75%.

Els que estan en pitjor situació són els embassaments de Riudecanyes, al Baix Camp, amb un 27% de la seva capacitat; i també el de Siurana, al Priorat, amb només un 9%. L’embassament de Darnius Boadella, a l’Alt Empordà, té un 36% de capacitat, i el de Sau, a Osona, un 38.

En més bona situació estan el Pantà de Susqueda, a la Selva, amb un 44%; el de Sant Ponç, al Solsonès, amb un 61%, i el de Foix, a l’Alt Penedès, amb un 77%. Pel que fa als grans embassaments gestionats per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, se situen en el 41% de la capacitat, quan fa un any estaven gairebé al 62%.

D’altra banda, des d’aquesta mitjanit ja no hi ha restriccions per risc d’incendis als 12 municipis de l’Alt Empordà on s’havia activat el nivell 3 del pla Alfa per la falta de pluja i per l’entrada de vent de tramuntana. Els Agents Rurals l’han desactivat, cosa que, de retruc, també permet que ja es pugui tornar a accedir al massís de l’Albera.

(Visited 166 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari