Salvador Illa s’obre a negociar els comptes del 2023 amb ERC

El líder del PSC assegura que la proposta és seriosa i vol uns pressupostos amb el consens més ampli

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha allargat la mà al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per aprovar els pressupostos del 2023. “No sé si és el que li convé al meu partit, però sí a Catalunya” ha afirmat Illa per raonar aquesta posició.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Illa ha dit que la seva proposta és seriosa i que farà tot el possible perquè a la reunió de l’executiva del PSC del dilluns vinent, el seu partit vulgui negociar i arribar a una entesa amb Esquerra Republicana.

Uns pressupostos que, segons ha afirmat, demanen d’un consens el més ampli possible. “Tenir pressupostos és un bon senyal per a tothom i, sobretot, per al sector econòmic, però em pregunto si el president Aragonès hi està disposat”, ha conclòs Illa.

Aragonès ha de buscar aliats per aprovar els pressupostos del pròxim any perquè els vots del seu soci al Govern, Junts són insuficients. Necessitaria tornar a sumar la majoria de la investidura, amb la CUP, o bé comptar amb els Comuns que ja van brindar els seus vots per aprovar els pressupostos del 2022.

La proposta del líder socialista ha obtingut poc després la resposta de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha afirmat que la intenció de l’executiu és entendre’s amb la CUP. “Tenim un acord de govern i uns socis prioritaris. Sempre hem dit que volem treballar amb la CUP en molts aspectes, també als pressupostos”. Vilagrà ha afegit que l’altre aliat possible per aprovar els pressupostos podrien ser els Comuns abans que el PSC.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari