D’on és l’home de la guitarra que va insultar les famílies de les víctimes de l’atemptat de la Rambla?

De Ciutadella. L’home que va dir ‘rucs’ a les famílies de les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017 a la Rambla de Barcelona va néixer en aquesta població menorquina. Ha explicat que es va fer independentista als 18 anys. Els insults a les famílies de les víctimes i als polítics que assistien a l’acte els va fer en un català oriental que no fa pensar en el seu origen menorquí. Es diu Francesc i la seva etiqueta a Twitter és Xec @francesc_cesc. Encapçala el seu perfil amb la frase “ni un pas enrere”.

Els negocis no li han funcionat massa bé a la seva vida professional. Tenia una bodega però la va haver de tancar perquè, segons va explicar en una entrevista a eldiario.es ara fa tres anys, “m’agrada tant la música que enlloc de donar la carta de vins donava cartes amb cançons”. Sempre va amunt i avall amb una guitarra amb la qual anima les concentracions independentistes. Un dels vídeos que ha circulat més per les xarxes aquests dies l’immortalitza tocant-la i cantant l’himne de la resistència antifeixista italiana ‘Bella Ciao’ al costat d’una entusiasmada i balladora Pilar Rahola.

Va aprendre a tocar la guitarra quan el procés independentista ja estava en marxa. Diu que ho va fer fa set o vuit anys gràcies a tutorials de Youtube. “La idea és destensar. I a vegades sembla que no, però ajuda. La via és riure i denunciar”.     El passat dia 17 se’l veia molt tens i la seva actuació no va fer riure ningú. I menys a les famílies de les víctimes de l’atemptat.

(Visited 1.103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari