Trànsit estudia reduir la velocitat en deu trams de l’AP-7 fins a 100 km/h

L'organisme traslladarà la proposta al govern espanyol, ja que els 70 quilòmetres afectats són de la seva titularitat

Cues a l'AP-7
Cues a l'AP-7.

Els constants col·lapses i accidents a l’AP-7 preocupen el Servei Català de Trànsit. El seu director, Ramón Lamiel, ha defensat aquest dimarts que diversos trams de l’AP-7 limitin la seva velocitat fins a 100 km/h “si convé”. “L’AP-7 ens ocupa i ens preocupa”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ha admès que la situació és complicada després de la liberalització dels peatges el mes de setembre passat: el consegüent increment de trànsit ha provocat que s’hagin multiplicat per dos els accidents mortals.

Per això, ha explicat, presentaran al titular de la via una proposta de reduccions “notables” en 10 trams de l’AP-7 que sumen 70 quilòmetres. D’altra banda, Lamiel ha apuntat que les velocitats màximes podrien fixar-se per sota dels 100 km/h quan hi hagi congestions importants i es disposi d’un sistema de gestió intel·ligent de la xarxa.

L’AP-7 i el sistema viari no és el mateix que quan hi havia peatges: cal controlar la velocitat d’una forma diferent”, ha reivindicat el director del SCT. De moment, ha apuntat, ja s’ha apostat per posar sistemes predictius i de control en un total de 100 quilòmetres i es començarà a la C-58 aquest mateix any. Tanmateix, ha insistit Lamiel, cal que l’Estat limiti la velocitat en les vies amb més accidentalitat.

En relació amb les víctimes mortals per accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana —103 des de principis d’any—, Lamiel ha indicat que la causa més concurrent és la distracció, principalment per l’ús del mòbil. Com a exemple, ha citat un control dels Mossos a l’AP-7 en què en 88 de 100 albiraments es va detectar que els conductors manipulaven el mòbil. Per això, ha afirmat que a partir del setembre es posaran en marxa dues càmeres que detecten si s’utilitza el mòbil mentre es condueix.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides