Borràs demana a la Mesa respecte als drets fonamentals per no ser suspesa

La presidenta del Parlament es defensa a Twitter sense admetre comentaris i diu als que "em vulguin morta" que "m'hauran de matar i embrutar-se les mans"

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha defensat a Twitter que és innocent i víctima d’una persecució política, l’endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’enviés a judici pels delictes de prevaricació i falsedat documental, presumptament comesos amb la fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Borràs ha exposat els seus arguments en un fil de missatges als quals ha desactivat l’opció que els altres usuaris publiquin comentaris.

La presidenta del Parlament de Catalunya conclou la tirallonga de tuits expressant que “espero, desitjo i vull creure que els membres de la Mesa actuaran com a diputats demòcrates, respectuosos amb els drets fonamentals, i no pas com a jutges o inquisidors i prendran, en consciència, la decisió política més equànime”.

D’aquesta manera, Borràs afronta l’escenari més probable: que ni ERC ni la CUP impedeixin que s’hagi d’apartar de l’exercici de la presidència de la cambra catalana. Sobre la seva eventual suspensió, Borràs ha esgrimit que el comportament presumptament delictiu que l’imputen no comporta l’enriquiment propi, per la qual cosa argumenta que no formava part dels supòsits pel qual es va introduir en el reglament del Parlament, l’any 2016, la suspensió d’un membre de la cambra enviat a judici per corrupció.

Borràs també ha escrit, en resposta a un altre usuari de Twitter, que “Els que em vulguin morta, m’hauran de matar i embrutar-se les mans”, i que “he vingut a fer la independència, no a suïcidar-me per l’autonomia”.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari