El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La presidenta del Parlament serà jutjada pels delictes de prevaricació i falsedat documental

Imatge d'arxiu de Laura Borràs

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat l’obertura de judici oral contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, pels delictes de prevaricació i falsedat documental, presumptament comesos amb el fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El següent tràmit és el traslladat de l’obertura de judici oral a les defenses, perquè presentin els seus escrits. Finalment, quan el TSJC hagi rebut la documentació, fixarà la data del judici.

La resolució s’ha dictat l’endemà que el TSJC rebutgés el darrer intent de Borràs d’evitar el banc dels acusats. La presidenta del Parlament i de Junts havia interposat un darrer recurs contra la denegació de la recusació que va plantejar contra un magistrat, però tampoc ha reeixit.

El jutge instructor del cas, Jordi Seguí, va concloure que existeixen indicis que Borràs va participar, com a directora de la ILC, en l’adjudicació irregular de 18 contractes menors, presumptament fraccionats i valorats en 330.442 euros, al seu amic Isaías Herrero, i que va evitar el concurs públic per afavorir-lo.

Borràs, processada des del passat 29 de juny, afronta també una eventual suspensió com a presidenta de la cambra catalana. L’article 25.4 del reglament estipula que qualsevol diputat amb un judici obert per presumpta corrupció pot ser suspès pel mateix Parlament, i Borràs no compta amb el suport dels altres grups parlamentaris per mantenir-se en el càrrec ara que el TSJC l’ha enviat a judici.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari