L’entorn de Citizen Lab llença una campanya d’insults a Twitter contra els que qüestionen el seu ‘CatalanGate’

Usuaris de la xarxa propers al laboratori canadenc bloquegen els crítics amb l’informe sobre espionatge a independentistes, els insulten i els acusen de cobrar de NSO o del govern espanyol

La difusió d’informes crítics amb el rigor científic del CatalanGate presentat pel laboratori canadenc de tecnologia i drets humans Citizen Lab ha comportat pels seus autors –José Javier Olivas i Jonathan Scott– una allau d’insults a la xarxa de Twitter i, fins i tot, el bloqueig del canal d’una usuària, Irina Tsukerman, que va entrevistar Scott al canal de youtube de The Coalition Talk Radio. José Javier Olivas, professor del departament de Ciència Política i Administració de la UNED i de la London School d’Economia i Ciència Política, va elaborar un memoràndum de 22 planes on qüestionava la fiabilitat acadèmica del CatalanGate de Citizen Lab i posava en evidència nombroses contradiccions i punts foscos. L’investigador en programaris maliciosos de la Northcentral University de Califòrnia Jonathan Scott va publicar, el 4 de juliol, un informe de 60 planes titulat “Descobrint Citizen Lab. Desmentint el CatalanGate”.

Persones de l’entorn de Citizen Lab han llançat una croada de crítiques a Olivas i Scott amb missatges insultants i despectius, on els acusen, entre d’altres coses, d’estar en nòmina de NSO, l’empresa israeliana propietària del programa Pegasus amb el que suposadament s’ha espiat independentistes catalans, o del govern espanyol, als serveis d’intel·ligència del qual responsabilitzen d’aquest espionatge. A més, intenten desprestigiar el memoràndum d’Olivas dient que es basa en l’informe de Scott, però el del professor espanyol és anterior al de l’investigador de Dallas.

Irina Tsukerman, després de la llarga entrevista a Scott, va veure com Twitter li suspenia el seu canal arran de les denúncies presentades per usuaris simpatitzants de Citizen Lab. Ho explicava així al seu canal de facebook: “El meu canal de Twitter ha estat suspès permanentment després que comencés una investigació sobre una organització anomenada Citizen Lab i la corrupció que hi ha a la indústria de la seguretat en la informació amb un professional de l’ètica forense que feia mesos que estava traient a la llum vulnerabilitat en aquest sector”. Es refereix a l’entrevista a Jonathan Scott. Afegia que, després d’uns quants dies d’assetjament i pressió a les xarxes –l’han arribat a qualificar de puta– es va trobar amb el canal suspès i sense poder obrir-ne de nous.

Abans de publicar “Descobrint Citizen Lab. Desmentint el CatalanGate”, Scott ja havia qüestionat la fiabilitat dels informes del laboratori canadenc. Li havia demanat en ocasions reiterades les proves de les conclusions a les quals havia arribat de l’ús del programari Pegasus en d’altres informes però mai va rebre cap resposta. Això ja li havia suposat crítiques i insults per part de simpatitzants de Citizen Lab. Un usuari, The Old Guard, el va animar a suïcidar-se. Scott va reproduir aquest comentari al seu canal i Twitter el va obligar a esborrar-lo.

Infosec Nietzsche li ha dit al professor Olivas “José, potser tu ets l’idiota útil en aquest cas”. Marcus Hutchins, que ha elaborat un vídeo de més de quatre minuts de durada en defensa de Citizen Lab, li ha dedicat aquesta frase: “Vull dir-me a mi mateix que només ets un imbècil, però estic força segur que estàs en la nòmina de NSO”. The Old Guard puja un grau el nivell de l’insult: “José, ets una eina. Menja’m el cul”. Feed me scanlines l’acusa de ser “un ultranacionalista que faria tot el possible per fotre els catalans. Només està muntat en aquesta onada i pagat per altres persones”.

Nadim Kobeissi, un expert en ciberseguretat professor de la New York University de París que no té clar el rigor científic del treball del laboratori dirigit per Ronald Deibert, ha estat bloquejat per Hutchins a qui plantejava els seus dubtes. “Sembla que he estat blocat preventivament i, per tant, no puc expressar-me en les discussions que està tenint Hutchins. Aleshores procedeix a clamar que cap expert en dominis ha plantejat mai algun problema a Citizen Lab. Jo sóc un expert en dominis!”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.