Agents Rurals veuen intencionalitat en l’incendi del Pont de Vilomara

Troben dos punts d'origen molt propers i en un lloc amagat

Un bomber en l'incendi del Pont de Vilomara

Els Agents Rurals consideren que l’incendi del Pont de Vilomara, al Bages, i un altre de la setmana passada al municipi veí de Sant Vicenç de Castellet van ser provocats, però no es pot afirmar que siguin obra de la mateixa persona.

Jaume Torralba, cap de l’Àrea Regional de la Catalunya Central del Cos d’Agents Rurals, ha explicat davant els mitjans que a la zona on va començar el foc del Pont de Vilomara, a la riera de Santa Creu, han localitzat dos punts d’inici molt propers que apunten a la intencionalitat dels incendis.

Un altre indici que apunta en la mateixa direcció és que el foc va començar en una zona força aïllada i poc freqüentada, al costat d’un camí, en un espai natural amb els accessos tancats i en un dia de perill extrem d’incendi, amb condicions molt favorables al foc.

La inspecció va arrencar de seguida, però fins aquest dimarts al migdia no s’ha pogut consensuar entre els experts de la comarca i especialistes de fora. “El del Pont de Vilomara és un incendi que, si no tinguéssim la tecnologia de GPS d’ara, diríem que és d’algú que es coneix molt la zona. Un lloc molt amagat”, ha afirmat Torralba.

Els Agents Rurals han remarcat que el tema s’ha portat a la justícia i per això no donen més detalls de la investigació que s’està duent a terme conjuntament amb els Mossos d’Esquadra.

Torralba ha explicat que no saben si darrere aquests focs intencionats hi ha una o més persones. L’experiència diu que “sol ser una”, però ha afegit que no pot donar més detalls del cas que s’investiga. El que sí que queda clar és que hi havia intenció de fer mal, per la manera com va començar i les circumstàncies meteorològiques.

Els investigadors també consideren intencionat l’incendi que hi va haver la setmana passada al municipi veí de Sant Vicenç de Castellet, tot i que les condicions en què va començar no són les mateixes i per això no es pot afirmar que hi hagi la mateixa persona al darrere.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari