1.000 hectàrees es cremen per un incendi al Bages prop de zones habitades

Les flames tenen un potencial d'abast de 1.500 hectàrees a una de les zones més afectades per la sequera, segons els Bombers

Incendi al Bages (Bombers de la Generalitat de Catalunya)
Incendi al Bages (Bombers de la Generalitat de Catalunya).

1.000 hectàrees de terreny forestal s’han cremat per un gran incendi a El Pont de Vilomara i Rocafort (Bages). Més de 100 dotacions de Bombers de la Generalitat estan tractant d’apagar les flames avui, diumenge 17 de juliol.

El foc ha obligat a evacuar als residents de les cases que es troben en primera línia del foc al municipi esmentat i també als Brucardes (Sant Fruitós de Bages). Estan confinats al Pont de Vilomara, Sant Fruitós del Bages, la urbanització River Park i el municipi de Navarcles.

Evacuació al mateix municipi

Protecció Civil ha assegurat que cal “evitar autoevacuacions”. Ha demanat a la ciutadania que es vagi a l’interior dels nuclis de la població, però no a altres municipis.

Les flames tenen un potencial d’abast de 1.500 hectàrees a una de les zones més afectades per la sequera, segons els Bombers. Aquest nou incendi se suma a l’actual ona de focs que afecta a molts punts a Espanya durant l’onada de calor.

Quatre carreteres tallades

S’han tallat quatre carreteres: la C-16 a Manresa en tots dos sentits, la BV-1124 entre Rocafort i el Pont de Vilomara, la BV-1125 entre l’accés a la C-55 i el Pont de Vilomara i la BV-1129 entre l’accés a la C-55.

El cos d’emergències ha rebut l’avís a les 13.04 hores durant un dels pics de calor de la jornada amb una temperatura per sobre dels 35 °C. Es mantindrà la intensa calor durant les pròximes hores, segons la previsió meteorològica per avui, diumenge 17 de juliol, i el dilluns 18.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari