CCOO exigeix al Govern que prengui mesures urgents per aturar la inseguretat a les presons catalanes

El sindicat denuncia una greu agressió al centre penitenciari Puig de les Basses el passat dissabte

Centre penitenciari Puig de les Basses

CCOO no entén la passivitat de la Generalitat davant els múltiples casos d’agressions i inseguretat a les presons catalanes. La falta de protocols i el nombre de baixes als centres a causa de les agressions propicien entre el personal penitenciari la sensació d’abandó per part de l’administració.

Així, el sindicat exigeix aplicar mesures urgents directament dirigides a prevenir i reduir el nombre d’agressions, que en els últims cinc anys s’han incrementat un 100%, i aquests darrers sis mesos de 2022 han superat ja la xifra de 400 incidents violents soferts pels treballadors penitenciaris catalans.

Dissabte passat un treballador del centre penitenciari Puig de les Basses va patir una agressió rebent una mossegada al coll i múltiples cops al cap. En aquesta ocasió, l’agressió va ser al Mòdul Residencial número 6, on, de manera gratuïta i sense possibilitat de reacció, un intern multireincident d’episodis molt greus al centre va ferir indiscriminadament al treballador. El funcionari va ser traslladat ràpidament a l’hospital en ambulància des del centre per rebre l’atenció adequada a les ferides rebudes.

El 21 de juny un altre treballador del DERT (Departament Especial de Règim Tancat) de Puig de les Basses, va patir ja una greu agressió, i continua de baixa. Pocs dies després, de nou al DERT, un altre treballador va patir un incident, pel qual continua recuperant-se a casa després d’haver de passar també per la mútua.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari