Gabriela Serra reconeix el silenci còmplice de la CUP amb el govern de Puigdemont

“Es va decidir que no ho diguéssim”, respon l’exdiputada sobre el fet que l’executiu no havia preparat res pel 27 d’octubre del 2017

Gabriela Serra
Gabriela Serra

L’exdiputada de la CUP Gabriela Serra ha reconegut que ella sabia el 27 d’octubre del 2017 que el govern català presidit per Carles Puigdemont no havia preparat res per fer efectiva una declaració d’independència, i ha lamentat no haver-ho denunciat llavors públicament, en declaracions al programa Cafè d’Idees (La 2).

Serra ha explicat que va optar per callar “perquè es va decidir que no ho diguéssim”, abans d’afegir que ella era partidària de revelar “que aquí no hi ha estructures d’estat ni hi ha cap pla per viabilitat això”. L’exdiputada ha dit que aquesta és una de les dues coses que té “gravades” d’aquell dia, “dels dolors que tinc”.

L’altre, segons ha afegit, és que es va “posicionar per fer boicot” a les eleccions al Parlament de Catalunya convocades pel president del govern d’Espanya, Mariano Rajoy, durant el període que va intervenir la Generalitat arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Serra, d’altra banda, ha manifestat que la “tasca pendent més important” dels representants independentistes del 2017 és explicar la veritat sobre “què, realment, va passar, què no va passar, què es va fer, què no es va fer, per què no es va fer el que s’havia de fer, per què no hi havia un pla B, per què vam deixar la gent tirada”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.