Quin alcalde anuncia un llac en plena sequera?

Marc Castells

Les municipals s’apropen i els alcaldes cremen els seus darrers cartutxos, i no sempre amb l’efecte esperat. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat la construcció d’un llac artificial de prop de 1.500 metres quadrats; forma part del projecte d’ampliació del Parc Central de la capital de l’Anoia. L’anunci s’ha fet amb bombo i platerets, però sense calcular massa bé les conseqüències.

El projecte genera rebuig entre diverses entitats ecologistes de la ciutat i també alguns grups de l’oposició com ara la CUP que critiquen, sobretot, que es faci aquest projecte en un moment d’emergència climàtica i sequera.

Per contra, l’alcalde Castells assegura que serà un punt on es “fomentarà la biodiversitat” i permetrà crear una “illa climàtica” que contribuirà a baixar la temperatura d’aquesta zona de la ciutat. El biollac -un llac d’aigua depurat de manera natural- s’omplirà amb les aigües freàtiques de la ciutat.

L’anunci del projecte ha generat controvèrsia entre algunes entitats de la ciutat com ara Igualada pel Clima, Per la Conca i els Ciclistes Urbans. Critiquen que en un context d’emergència climàtica i de sequera es construeixi un llac que, segons ells, “està pensat per consumir molta aigua”.

(Visited 241 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari