Quin alcalde anuncia un llac en plena sequera?

Marc Castells

Les municipals s’apropen i els alcaldes cremen els seus darrers cartutxos, i no sempre amb l’efecte esperat. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat la construcció d’un llac artificial de prop de 1.500 metres quadrats; forma part del projecte d’ampliació del Parc Central de la capital de l’Anoia. L’anunci s’ha fet amb bombo i platerets, però sense calcular massa bé les conseqüències.

El projecte genera rebuig entre diverses entitats ecologistes de la ciutat i també alguns grups de l’oposició com ara la CUP que critiquen, sobretot, que es faci aquest projecte en un moment d’emergència climàtica i sequera.

Per contra, l’alcalde Castells assegura que serà un punt on es “fomentarà la biodiversitat” i permetrà crear una “illa climàtica” que contribuirà a baixar la temperatura d’aquesta zona de la ciutat. El biollac -un llac d’aigua depurat de manera natural- s’omplirà amb les aigües freàtiques de la ciutat.

L’anunci del projecte ha generat controvèrsia entre algunes entitats de la ciutat com ara Igualada pel Clima, Per la Conca i els Ciclistes Urbans. Critiquen que en un context d’emergència climàtica i de sequera es construeixi un llac que, segons ells, “està pensat per consumir molta aigua”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.