Xoc al PSOE pel Jocs d’Hivern entre Lambán i el secretari d’Estat per l’Esport

José Manuel Franco considera "barbaritats" les declaracions amb què el president socialista de l'Aragó va tractar el COE d'aliat de l'independentisme

Javier Lambán
Javier Lambán

El fracàs en l’intent de presentar una candidatura per organitzar a Catalunya i l’Aragó els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 ha desfermat un seguit de declaracions creuades que, finalment, han enfrontat obertament dues figures institucionals del PSOE.

El president de l’Aragó, Javier Lambán, s’ha mostrat sorprès per les declaracions de José Manuel Franco, secretari d’Estat per l’Esport, el qual ha defensat públicament el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i de l’exjugador de bàsquet Pau Gasol, als quals havia respost Lambán els darrers dies després que adjudiquessin al govern de l’Aragó la culpa del fracàs.

En concret, després que Lambán tractés el COE d’“aliat de l’independentisme”, Franco ha manifestat que aquestes paraules “es desqualifiquen per elles mateixes”, i que “he sentit moltes barbaritats, però aquesta potser supera moltes de les que he sentit”.

Com a reacció, Lambán ha considerat insòlit que el secretari general de l’Esport, segons ell, s’hagi sumat a les desqualificacions que provenen la Generalitat. En aquest sentit, el govern català l’havia acusat de catalanòfob.

El president de l’Aragó, això sí, ha matisat, sobre la seva resposta a Gasol, a qui va tractar de “català Gasol”, que a ell no li molesta que li diguin “l’aragonès Lambán”, i que només havia tractat d’aliat de l’independentisme el COE, no l’exjugador de bàsquet.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari