L’incendi d’Artesa de Segre és el foc que més preocupa ara a Catalunya

Aragonès diu que ens trobem en situació "d'excepcionalitat i d'extrema dificultat" on es poden produir "danys extrems"

L’incendi d’Artesa de Segre

En el segon dia de focs simultanis a Catalunya, l’estimació provisional de les hectàrees afectades pel que fa a incendis actius són de 1.470 hectàrees a Artesa de Segre i 43,83 a Lladurs, i pel que fa a focs estabilitats és de 398 a Corbera d’Ebre, 330 a Castellar de la Ribera i 21 a Sallent. Tot plegat, segons dades aproximades dels Agents Rurals.

Les temperatures han sobrepassat els 40 graus en alguns punts del país i el risc d’incendi forestal és extrem. Hi ha, a més, risc de tempestes seques.

L’incendi d’Artesa de Segre, a la Noguera, és el que més preocupa ara mateix als bombers. El foc continua actiu, amb dos flancs que evolucionen de forma diferent: el que més amoïna és el de l’oest, perquè té un potencial de crema de 8.000 hectàrees.

El que més fa patir els Bombers són dues llengües de foc d’1,8 i 1,4 quilòmetres respectivament que baixen des de sota de la part alta de Sant Mamet cap a la Vall d’Ariet. Aquestes llengües de foc es troben a 500 metres d’una franja llaurada, que es confia que actuï com a tallafoc i que serveixi per contenir l’avanç de les flames.

Al Solsonès, l’incendi de Lladurs, que no arriba a les 50 hectàrees cremades, té un potencial de crema de 50.000 hectàrees. El foc afecta una zona de molt difícil accés i molt boscosa. Els Bombers confien a donar per estabilitzat aquest incendi a última hora d’aquest divendres.

A primera hora de la tarda ha començat un nou incendi de vegetació forestal a Altès, al terme municipal de Bassella, a l’Alt Urgell. Els bombers treballen per evitar que aquest nou foc, que crema amb molta intensitat, s’estengui. Fins ara ha cremat unes 12 hectàrees de terreny forestal. En aquest nou focus de foc treballen 15 vehicles d’aigua, 2 vehicles lleugers i una unitat dels GRAF.

La bona notícia és que el foc de Castellar de la Ribera s’ha donat per estabilitzat i, a la Terra Alta, l’incendi de Corbera d’Ebre ha quedat controlat aquest migdia. Això ha permès desviar mitjans cap als incendis que encara no estan sota control.

El president Pere Aragonès, en una compareixença amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha dit que ens trobem davant una situació “d’excepcionalitat i d’extrema dificultat” on els incendis poden produir “danys extrems” i ha assegurat que ha calgut “prioritzar”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.