La Fundació La Caixa vol ser acusació particular en el cas Voloh

L'entitat adreça la petició al jutge després que la subdirectora atribuís a la Generalitat en seu judicial la decisió de subvencionar una fundació de Xavier Vendrell

Xavier Vendrell, al 'FAQs' de TV3
Xavier Vendrell, al 'FAQs' de TV3

La Fundació La Caixa ha adreçat una petició al jutge instructor del cas Voloh, Joaquín Aguirre, per poder exercir d’acusació popular en aquest afer, concretament en la part corresponent a la investigació de l’operació amb la qual, suposadament, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell va obtenir un tracte de favor de la Generalitat en l’operació urbanística de la Villa Bugatti.

Segons publica El Periódico, la petició s’ha formulat l’endemà que la subdirectora general d’aquesta fundació, Esther Planas, declarés davant el jutge com a testimoni que el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat havia assignat els destinataris de les subvencions atorgades per aquesta entitat vinculada amb CaixaBank.

El testimoni de la subdirectora general va esquitxar l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja que Planas, segons El Mundo i El Periódico, va dir que la Fundació La Caixa va lliurar fons a la Fundació El Brot a instàncies de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat entre els anys 2017 i 2019, en el marc d’un conveni en el qual representants del govern català comunicaven una llista de beneficiaris a una comissió.

La comissió, segons la mateixa informació, la formaven Jaume Giró, llavors director de La Caixa i actual conseller d’Economia, i el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia, càrrec que ocupava Aragonès el 2017, i Albert Castellanos els anys 2018 i 2019.

Un informe de la Guàrdia Civil basat en documentació obtinguda el 2020 durant l’operació Voloh conclou que hi ha indicis de delicte de malversació en l’operació amb què Vendrell, un dels membres del denominat estat major del procés, va executar, presumptament, un pilotasso urbanístic gràcies a fons provinents de la Fundació El Brot.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.