Turull nega que Junts es plantegi deixar el govern

El nou secretari general advoca perquè l’independentisme passi “a l’acció” i rebutja "bloquejar el país al servei d’un pacte" amb ERC

Jordi Turull i Laura Borràs
Jordi Turull i Laura Borràs

Jordi Turull, el flamant secretari general de Junts, ha negat que el seu partit es plantegi abandonar el govern de coalició que comparteix amb ERC, en una entrevista al diari Ara, i ha defensat com a “normal” i “lògic” avaluar si els acords assolits amb ERC quan van formar govern “s’estan complint i valen per avançar”.

L’exconseller de la Presidència de la Generalitat, així doncs, ha rebaixat el to de la presidenta del partit, Laura Borràs, la qual havia apuntat que es plantejaven la possibilitat de sortir del govern.

Turull, no obstant això, ha afirmat que “el que no farem és bloquejar el país al servei d’un pacte” i ha advocat perquè l’independentisme passi “a l’acció”, ja que considera que el govern espanyol ha constatat que el diàleg no els servirà per negociar sobre l’amnistia i l’autodeterminació. “Això no dona més de si”, ha manifestat sobre la taula de diàleg entre representants del govern d’Espanya i del govern de la Generalitat.

Sobre el seu plantejament de passar “a l’acció”, Turull ha reconegut que persisteix una discrepància estratègica amb ERC, partidària d’eixamplar la base mentre que la posició de Junts, segons el seu secretari general, és que “o comencem a fer o mai serem més”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari