Quina diputada de Junts s’estrena amb relliscada?

Judit Guàrdia

La igualadina Judit Guàrdia, que s’estrenava dimecres com a diputada de Junts al Parlament de Catalunya, substituint Elsa Artadi, que ha abandonat la política. Novella, la filòloga va cometre sense badar boca la seva primera relliscada política. Va ser en el debat sobre la nova llei del català a l’escola, després de la intervenció del diputat de la CUP, Carles Riera, que va criticar amb contundència la iniciativa que, segons ell, va en contra de la immersió lingüística, Guàrdia es va afegir als entusiastes aplaudiments de la bancada dels cupaires.

Era el seu primer dia i la juntista anava despistada. A favor seu també es podria afegir que seu en l’hemicicle just per davant del grup parlamentari de la CUP. Tot plegat, va fer que es deixés anar i aplaudís amb passió la crítica intervenció de Riera. Ho va fer fins que els seus companys d’escó, amb un copet de colze, li van cridar l’atenció, demanant-li que deixés d’aplaudir. I és que l’èxit de la llei ja ha estat prou difícil d’assolir, especialment pels dubtes plantejats per la formació de Guàrdia, Junts.

Encara que es tractés d’una relliscada, juntistes com l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, o l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, es devien sentir representats pels aplaudiments de Guàrdia. Torra, crític amb el pacte d’ERC, Junts, PSC i comuns, escrivia el mateix dimecres a Twitter el següent missatge: “El dia d’avui, incloses les vergonyants declaracions del Sr. Rufian, és una autèntica desfeta per a tot l’independentisme. M’atreveixo a demanar a tots plegats una reflexió profunda i catàrtica”. En la mateixa xarxa social i amb el mateix esperit, Costa deia: “Cortines de fum a banda, la notícia d’avui és l’aprovació de la llei que deroga la immersió i oficialitza el castellà com a llengua d’ensenyament. No ho dic jo, ho diu el CGE per unanimitat: la llei compleix perfectament amb la sentència de TC contra l’Estatut. 100% d’obediència”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.