La jutgessa retira la multa de Colau a Hazte Oír argumentant que preval la llibertat d’expressió

L'autobús duia missatges com "Stop Feminazis" o "No és violència de gènere. És violència domèstica"

L'autobús de l'associació ultraconservadora Hazte Oír

La magistrada del jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha estimat parcialment el recurs que va presentar Hazte Oír contra l’Ajuntament de Barcelona i ha anul·lat la multa de 60.000 euros que va imposar-li el consistori per la circulació d’un autobús amb missatges que, a parer de l’Ajuntament, atemptaven contra la dignitat de les persones. El vehicle de l’organització ultracatòlica duia proclames com “Stop Feminazis” o “No és violència de gènere. És violència domèstica“, missatges que la jutgessa considera que estan emparats per la llibertat d’expressió.

En la sentència, la magistrada argumenta que aquests lemes “no són un atemptat contra la dignitat humana ni contra els valors constitucionals“, sinó que són “una manifestació d’un ideari per a derogar la llei de gènere i sancionar només la violència domèstica”. Assenyala, a més, que l’autobús no estava “atacant” ni “menyspreant” cap col·lectiu, sinó que creava “una controvèrsia sobre una qüestió discutida entre la violència de gènere i la violència domèstica”.

“Es tracta d’una campanya publicitària que pot ser desencertada i provocadora per a una part de la població”, reconeix la jutgessa, “però entra dins de la llibertat d’expressió“, conclou. La magistrada també ha revocat una altra multa de 3.500 euros que el consistori d’Ada Colau va imposar a Hazte Oír sota l’argument que els eslògans de l’autobús afectaven l’interès públic general i generaven alarma social, però ha mantingut una tercera sanció de 3.500 euros per haver incomplert la normativa de publicitat mòbil de Catalunya i l’ordenança del paisatge urbà de la ciutat.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari