Primera jornada de vaga completa dels professors contra Cambray

La setena protesta marxa pels carrers de Barcelona i inclou treballadors de la Conselleria

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Els sindicats de professors han convocat aquest dimecres la setena jornada de vaga des del mes de març per protestar contra les polítiques del Departament d’Educació de la Generalitat, que encapçala el conseller Josep Gonzàlez-Cambray (ERC).

Es tracta de la primera d’aquesta sèrie de mobilitzacions que s’organitza a jornada completa i que inclou personal laboral del Departament d’Educació, segons ha avançat el sindicat USTEC, majoritari en l’ensenyament.

Els vaguistes, convocats per USTEC, CCOO, la Intersindical, Aspepc, UGT, CGT i USOC, marxen en una manifestació des dels Jardinets de Gràcia, a partir de les 11:30 hores, cap al centre de Barcelona, i preveuen concentrar-se a les portes d’Educació.

Aquestes mobilitzacions coincideixen amb l’enviament d’una carta dels directors dels centres escolars al conseller Cambray, en la qual li traslladen el seu “esgotament” i alerten que la càrrega burocràtica que els afegirà el canvi curricular, a partir del curs vinent, els fa témer un “col·lapse”.

Cansament i vaga
USTEC admet cansament entre els professors i preveu un menor seguiment d’aquesta jornada de protestes. No obstant això, mantenen les jornades de vaga convocades pels dies 2 de juny -parcial- i 9 de juny -tota la jornada-.

Segons publica el diari Ara, citant dades obtingudes mitjançant una sol·licitud d’accés a la informació pública, el seguiment mitjà de les vagues ha estat del 14,3%, ja que la Generalitat ha comptabilitzat 79.685 jornades de vaga entre el seu personal docent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.