Gir del Suprem: revisarà la concessió dels indults al dirigents del procés

La nova composició de la sala contenciosa, clau en el canvi de criteri

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha optat per revisar la concessió dels indults als nou dirigents del procés que van ser empresonats com a culpables de sedició, quatre mesos després que acordés no entrar en el fons dels recursos.

Ara que ha canviat la composició de la sala contencionsa administrativa, el criteri també ha canviat i, per tres vots contra dos, ha estat acceptat un recurs de reposició que obre la porta a un nou estudi de la mesura de gràcia que va concedir el govern d’Espanya.

L’admissió a tràmit comporta un estudi que no donarà lloc a un nou pronunciament sobre la legalitat de la concessió dels indults fins d’aqui a uns mesos. La resolució del gener havia considerat que no estaven legitimats per actuar legalment contra la mesura de gràcia cap dels recurrents, entre els quals hi havia l’entitat Convivència Cívica Catalana, i polítics de Ciutadans i del Partit Popular.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.