Les obres del nou tanatori de Sants acumulen una vintena d’incidències des del gener

L’entorn acollirà una zona d’esports i jocs infantils per petició dels veïns de la zona

L'interior de la nau dels Germans Climent, abans ocupat pel Happy Parc

Les obres per construir un tanatori a l’antiga fàbrica dels Germans Climent segueixen el seu curs, tot i que Stop Tanatori ja ha notificat al districte de Sants-Montjuïc una vintena d’incidències relacionades amb els treballs, les cinc darreres durant el mes d’abril. Els desperfectes que s’estan causant i l’ocupació indeguda de l’espai públic són les principals afectacions que els veïns han comunicat des que van començar les obres al gener, unes incidències que s’han repetit l’últim mes.

A principis d’abril, es va advertir al districte que l’edifici –considerat un bé cultural d’interès local– presenta humitats a les façanes dels carrers Viriat i Puiggarí, fet que podria suposar l’incompliment de la llei de patrimoni cultural, segons la qual les administracions i els propietaris d’aquests béns –en aquest cas, un privat– “tenen l’obligació de preservar-los i mantenir-los en bon estat, i vetllar perquè l’ús al qual es destinin en garanteixi sempre la conservació”. A finals de mes, els veïns van notificar quatre incidències en tres dies.

Els veïns van denunciar al districte i a la Guàrdia Urbana una nova ocupació indeguda de l’espai públic, ja que els camions de l’obra van tornar a circular pel carrer Puiggarí malgrat la prohibició de fer-ho. A més, van alertar que hi havia vehicles dels operaris al pàrquing de motos, fet que suposa una ocupació de l’espai públic superior al que els correspon. D’altra banda, també van posar en coneixement del districte que el guarda-raïl modificat pel pas de vehicles al carrer Viriat no s’havia acabat correctament, i que era, així, un perill per als vianants.

Les darreres incidències notificades estan relacionades amb la manca de seguretat. Van alertar del perill de relliscar que comporten les plaques metàl·liques situades al carrer Comtes de Bell-lloc, que cobreixen un enfonsament causat pel pes de la maquinària, i van advertir de la presència de runa en una de les finestres del mateix carrer –un camí escolar–, la qual podria caure fàcilment sobre els vianants.

L’entorn, una zona de jocs

Els veïns han lluitat també per millorar l’entorn de la nau, un espai lúdic on se celebren habitualment esdeveniments socials i que, fins ara, no tenia nom. La Ponència del Nomenclàtor, però, ja ha acceptat que la zona es digui Can Climent, i l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un projecte consensuat amb els veïns per transformar-la.

Les obres començaran quan acabi la festa major de Sants –que se celebra a finals d’agost– i consistiran a distribuir l’espai en tres zones: una per a esports, amb una pista de bàsquet i una de futbol; una per a jocs infantils pintats a terra; i una zona de descans amb bancs. També s’hi posaran quatre taules de ping-pong i es reservarà un espai per a l’escenari que els Castellers de Sants col·loquen durant les festes.

Stop Tanatori celebra que l’Ajuntament estigui disposat a reurbanitzar l’espai, considerat com a zona verda des de fa dècades i actualment ocupat per un pàrquing de motos infrautilitzat, però insisteix que no és la zona adequada per a un tanatori. La plataforma està preocupada perquè, segons la normativa urbanística, els locals destinats a espectacles públics, sales de festes i similars no poden estar a menys de 14 metres d’un edifici religiós, cultural o sanitari, una distància que no es compleix en el cas del tanatori –considerat un equipament sanitari– i Can Climent.

Això podria implicar que el consistori negués als Castellers de Sants, localitzats a la nau contigua, el permís per muntar l’escenari per la festa major, i podria limitar els actes que se celebren habitualment a l’espai. Stop Tanatori adverteix que els veïns no renunciaran a la zona de lleure, i ha demanat a l’Ajuntament que es comprometi per escrit a no permetre que el tanatori s’apropiï de Can Climent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.