La Festa Major de Sants posa de manifest la “inadequada” localització del tanatori

Durant les festes del barri, el tanatori ha estat envoltat de concerts, festes infantils i múltiples activitats

    Festa infantil davant la porta principal del tanatori de Sants, al carrer Comtes de Bell-lloc

    Foto: Cedida per Stop Tanatori

    El ja inaugurat tanatori de Sants s’ha convertit durant la Festa Major del barri barceloní en un dels principals escenaris d’activitats i concerts. De fet, l’edifici dona al carrer Comtes de Bell-lloc i a la plaça Can Climent, i ambdues localitzacions disposen d’escenaris on s’han desenvolupat diversos esdeveniments des de l’inici de les festes, el passat dissabte 19 d’agost, fins al final, aquest diumenge dia 27.

    Els veïns de la plataforma Stop Tanatori fa anys que alerten que la ubicació del tanatori no és l’adequada, ja que a més d’estar enganxat a la nau dels Castellers de Sants, els quals celebren habitualment esdeveniments, es troba envoltat d’escoles. Aquesta darrera setmana, amb motiu de la Festa Major de Sants, aquest problema s’ha fet encara més evident, ja que els voltants del tanatori s’han convertit en un espai de festa i esbarjo, tant per a nens com per a adults.

    Només els Castellers de Sants han organitzat més d’una vintena d’activitats com concerts, monòlegs, tallers i festes infantils i, segons han explicat membres de la plataforma veïnal a EL TRIANGLE, el tanatori, tot i continuar obert, no ha oferit cap servei. Aquest fet podria explicar-se pel fet que el carrer Comtes de Bell-lloc, on es troba l’entrada principal, està tallat a la circulació per l’escenari i les diverses actuacions i esdeveniments que s’han dut a terme.

    Per tal d’evitar que el tanatori presenti queixes per les activitats lúdiques que -a més de la Festa Major- habitualment es duen a terme a la plaça Can Climent, Stop Tanatori va aconseguir que els diversos grups polítics del districte de Sants-Montjuïc signessin un document en el qual es comprometen a permetre al veïnat continuar fent activitats d’oci a la plaça malgrat la presència del tanatori.

    “Ara són les festes de Sants que és quan hi ha la gran bullícia, però Castellers fa coses durant tot l’any, els nens en sortir de l’escola van a jugar aquí… La realitat del tot es veurà a partir del mes que ve, quan comenci el curs escolar”, ha indicat la plataforma veïnal a EL TRIANGLE.

    L’Ajuntament de Barcelona ha acabat la urbanització de Can Climent aquest mes de maig en resposta al projecte que els veïns van presentar, i la plaça s’ha diferenciat en tres àrees: una zona de descans, amb graderies, bancs i jardineres; una zona esportiva, amb tres taules de ping-pong, mitja pista de bàsquet i mitja pista de futbol; i una zona infantil amb jocs pintats a terra amb l’espai suficient per a l’escenari que habitualment hi instal·len els Castellers de Sants.

    (Visited 2.523 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari