Stop Tanatori denuncia “polseguera tòxica” a Sants

L'Ajuntament de Barcelona nega que la pols sigui nociva per a la salut de les persones malgrat les advertències d'un organisme estatal

  Pols que surt de les obres del tanatori de Sants

  Foto: Stop Tanatori

  La plataforma Stop Tanatori ha alertat en un comunicat que els veïns que viuen al voltant de la plaça de Can Climent, al barri de Sants de Barcelona, han estat exposats durant l’estiu a una “pols blanquinosa” derivada de les obres del tanatori, la qual “s’escapolia per totes les reixetes” de la nau modernista i acabava als balcons dels pisos. El veïnat va advertir reiteradament l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de la situació, però fins quatre setmanes després no s’hi va presentar cap tècnic, el qual va donar per bones les explicacions del promotor i va considerar que la pols no era nociva per a la salut.

  “El seu objectiu era simplement parlar amb els treballadors i els promotors. I en base a aquestes converses va redactar un informe, que conté frases memorables com: ‘Es comprova que l’empresa que està fent les feines ho fa amb tots els equips de protecció individual necessaris, i s’assegura amb ells, el promotor i el contractista d’obra, que la pols que surt és només sorra i innòcua per a la salut de les persones‘”, explica Stop Tanatori en el comunicat. La plataforma lamenta que “s’acceptés com a única prova la declaració d’innocència del propi acusat”, i assegura que el districte els tracta “com a babaus” ja que, segons l’Institut Nacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, la tècnica utilitzada que va causar la polseguera es considera com a perillosa.

  Concretament, els treballadors estaven decapant la pintura existent en l’interior de la nau mitjançant una tècnica que consisteix en la fricció de sorra en sec sobre les superfícies. Això, segons l’organisme esmentat, causa que s’alliberi a l’ambient “pols de sílice cristal·lina”, unes partícules fines que “poden penetrar fins als alvèols pulmonars i causar danys molt greus en el sistema respiratori i fins i tot la mort”. En aquest sentit, la plataforma veïnal lamenta que l’Ajuntament hagi “imposat” la construcció d’un tanatori “que no només malmetrà la vida de barri sinó també la salut de les persones, fins i tot abans de l’inici de l’activitat”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides