Els treballadors de Nissan reclamen l’execució dels acords de reindustrialització

La Generalitat anuncia un compromís perquè Silence ocupi les plantes que eren de l'automobilística

Els comitès d’empresa de l’automobilística Nissan han organitzat una manifestació aquest dimecres, en la qual estaven convocats els treballadors de les plantes que l’empresa ocupava a Catalunya, per exigir la concreció i agilitació de la reindustrialització d’aquestes plantes.

Els treballadors exigeixen que es compleixin els acords als quals van arribar amb l’empresa i les administracions catalana i central com més aviat millor, i demanen que es busqui una sortida laboral als aproximadament 1.300 treballadors que es van quedar sense feina quan Nissan va tancar les seves plantes a Catalunya.

Es dona la circumstància que, els sindicats UGT i CCOO també denuncien que en aquest context és previst que pròximament s’obri a concurs el lloc de gestió dels terrenys que té Nissan, fet que consideren, està dilatant encara més tot el procés.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimarts que els comitès d’empresa de Nissan i la direcció de Silence, empresa espanyola que fabrica motos elèctriques, van desencallar la negociació perquè aquesta empresa acabi ocupant els terrenys que ocupava l’automobilística.

El conseller Torrent va afirmar que Silence podria acabar contractant bona part dels treballadors que es van veure afectats pel tancament de Nissan. Per a Torrent, l’acord podria garantir aquests llocs de treball durant els pròxims anys.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari