Putin no descobreix cap de les incògnites sobre la guerra d’Ucraïna

En el discurs del Dia de la Victòria acusa l'OTAN d'haver provocat l'inici dels enfrontaments

El president rus, Vladímir Putin, no ha aportat llum en el discurs del Dia de la Victòria a cap de les incògnites que floten al voltant de la guerra d’Ucraïna . Hi havia expectació per veure si Putin aprofitaria la celebració del 9 de Maig, dia en què es van rendir les tropes nazis a Europa, per donar a conèixer quines previsions té de cara al conflicte que va iniciar en envair Ucraïna el passat 24 de febrer.

S’especulava amb la possibilitat que el president rus anunciés una declaració de guerra formal contra el país veí, per poder activar les tropes reservistes per a enviar-les a la guerra o també que fes alguna referència al suposat control per part de les forces armades russes de la ciutat de Mariúpol.

Finalment, el president Putin s’ha limitat a exaltar el paper dels soldats russos en el conflicte, comparant-los amb els soldats de l’exèrcit roig que van fer front i van acabar vencent, conjuntament amb la resta de forces aliades, a l’exèrcit del III Reich.

Putin ha defensat que “l’operació especial” de l’exèrcit rus contra Ucraïna ha estat la resposta als intents de l’OTAN de portar fins a les fronteres de Rússia l’amenaça militar d’occident. En aquest sentit, Putin ha assegurat que els Estats Units i la resta de socis de l’OTAN s’han dedicat a enviar “centenars d’assessors estrangers” i “les armes més modernes” a Ucraïna.

Vladímir Putin, en el seu discurs ha dit que “els Estats Units van començar a parlar de la seva exclusivitat després del col·lapse de la Unió Soviètica, humiliant no només al món sencer, sinó als seus satèl·lits”, afegint que “som un país diferent, mai renunciarem a l’amor a la pàtria, a la fe i als valors tradicionals, als costums dels nostres avantpassats”.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari