Bàscara, proclamat “territori alliberat” de la República de Catalunya per Desobediència Civil

El grup d'activistes ha instaurat “passos fronterers” a les entrades del municipi de l’Alt Empordà

'Frontera' a Bàscara, municipi de l'Alt Empordà (Desobediència Civil)
'Frontera' a Bàscara, municipi de l'Alt Empordà (Desobediència Civil).

El grup d’activistes Desobediència Civil ha proclamat a Bàscara, de l’Alt Empordà, municipi de la República de Catalunya avui, dissabte 7 de maig. Aquest matí han establert “passos fronterers” a les entrades del municipi. Als vehicles que passen per ells els donen passaport català.

També han encunyat una moneda pròpia, el cat. Han penjat cartells a la façana de l’Ajuntament amb missatges contra la monarquia i la bandera espanyola: “Aquesta bandera oneja per imperatiu legal. La respectem, però no és la nostra”.

Dos activistes han sortit al balcó de la casa consistorial i han proclamat que el municipi és un “territori alliberat”. “Fa tretze anys, uns irreductibles d’Arenys de Munt van organitzar les històriques consultes per la independència, que suposarien un punt d’inflexió i un efecte dominó per tot el territori que ajudaria a conduir el moviment independentista cap al Primer d’Octubre”. “Despleguem una nova estratègia de confrontació amb l’ocupant que sigui capaç de superar l’embat definitiu amb l’estat”, han sentenciat.

(Visited 521 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari