Llibertat amb mesures cautelars per al bloguer acusat de traïció i reclamat per Ucraïna

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, defensa el prorús Anatoly Shariy, que havia quedat a disposició de l'Audiència Nacional

Anatoly Shariy
Anatoly Shariy

Anatoly Shariy, un bloguer ucraïnès prorús acusat de traïció i propaganda i reclamat per Ucraïna, ha passat aquest dijous a disposició de l’Audiència Nacional l’endemà de la seva detenció a Tarragona, practicada arran de l’emissió d’una ordre internacional, i ja ha quedat en llibertat amb mesures cautelars.

El jutge José Luis Calama, del Jutjat Central d’Instrucció número 4, s’encarrega de l’afer de Shariy, el qual rep l’assistència jurídica de Gonzalo Boye, advocat i, a més, una de les figures de l’entorn de l’expresident català Carles Puigdemont a qui una informació de The New York Times va atribuir contactes amb Rússia.

Shariy haurà de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat més proper a casa seva i el jutge li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir d’Espanya. Calama ha descartat empresonar-lo argumentant que no concorren els motius que justificarien la mesura. En particular, s’ha referit a “les circumstàncies del cas” i a l'”arrelament del reclamat”.

Els serveis de seguretat ucraïnesos han assegurat que les investigacions sobre aquest bloguer i youtuber, resident a Tarragona, havien començat el 2021, i que se centren en la suposada difusió d’un discurs d’odi contrari als interessos de seguretat nacional d’Ucraïna, fins al punt de considerar que va actuar al servei de l’interès rus.

Shariy ha acusat el Ministeri de l’Interior d’Ucraïna d’haver-lo amenaçat. En concret, que li havia dit que el trobarien a Europa. Segons va explicar també a Twitter, “el meu únic delicte és que us he exposat massa poc, lladres”.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari