Vicent Sanchis se’n va a l’empresa en la que va tenir càrrec i accions mentre va ser director de TV3

Una setmana després de ser cessat, el Grup Món ha anunciat avui el seu nomenament com a nou director general d’aquest ‘pool’ de mitjans de comunicació

Des del 24 de desembre del 2019, Vicent Sanchis va compatibilitzar el càrrec d’administrador suplent de l’empresa Comunicació Vinària amb el de director de TV3 vulnerant la Llei del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat. Comunicació Vinària és propietària del pool de mitjans de comunicació que formen el Grup Món. Malgrat la denúncia d’aquesta incompatibilitat per part d’EL TRIANGLE i les explicacions que els diputats de l’oposició van exigir a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Sanchis va continuar dirigint TV3.

L’article 3 d’aquesta llei diu que “els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè”. Vicent Sanchis va dir en una de les últimes sessions de control parlamentari de la CCMA, a pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva, que la incompatibilitat es produiria si l’administrador titular tenia algun problema i ell l’havia de substituir. I va afegir que si hagués de triar entre TV3 i el Grup Món s’ho hauria de pensar. Una setmana després de la seva destitució com a director de TV3, va ser presentat ahir a part del planter de treballadors d’aquest grup.

Vicent Sanchis va arribar a TV3 procedent d’aquest grup mediàtic. Un mes i mig abans d’ocupar el seu despatx a les instal·lacions de la televisió pública a Sant Joan Despí, va ser nomenat director adjunt del Grup Món. Dos mesos després de ser nomenat director de TV3, Comunicació Vinària va firmar un conveni de col·laboració amb la CCMA pel qual, entre d’altres compromisos, el Canal 33 transmetria en directe les edicions dels Premis Vinari organitzats per aquesta empresa. TV3 ha pagat 10.500 euros a Comunicació Vinària en els cinc anys que Sanchis n’ha estat director. A començaments d’any, Comunicació Vinària va traslladar la seva seu a un local del carrer Aribau de Barcelona, del qual Sanchis n’és el propietari. Al Parlament, va explicar que cobrava 1.000 euros pel lloguer d’aquest local.

L’editor del Grup Món, Salvador Cot, ha publicat un article a elmon.cat la tarda d’aquest dimecres 4 de maig explicant que “Vicent Sanchis (València, 1961) s’ha incorporat com a director general del Grup Món, un càrrec de nova creació en dependència directa de l’editor, Salvador Cot. Sanchis afrontarà els plans d’expansió d’un grup d’empreses que, a hores d’ara, aplega vuit capçaleres  temàtiques i territorials (El Món, Món Esport, Món Planeta, Tot Barcelona, Món Terrassa, Vadegust, Vadevi i Vadevi Balears), a més d’altres mitjans aliats, com Catorze, iSabadell, La Clau i El Cinèfil”.

“Si aixó no són portes giratpories…”, ha comentat la diputada de Ciutadans i membre de la Comissió de Control de la CCMA, Anna Grau.

(Visited 236 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari