“President, si tornen a tancar referendum.cat he estat buscant (webs mirall) per Internet”, va piular Elies Campo

El coordinador de l’informe sobre espionatge a líders independentistes va aplaudir la investidura de Puigdemont el gener del 2016 i se li posava la pell de gallina quan el veia tocar la guitarra

Piulada d'Elies Campo subscrivint la campanya de Carles Puigdemont i JxCat de les eleccions del 21 de desembre del 2017

Elies Campo, el coordinador de l’informe sobre espionatge a dirigents independentistes publicat pel laboratori canadenc Citizenlab, va etiquetar trenta cops Carles Puigdemont en els seus missatges de Twitter entre el 10 de gener de 2016 i el 19 de desembre de 2019. A partir d’aquesta data no ha tornat a etiquetar-lo en les seves piulades. Abans va mostrar la seva satisfacció per la investidura de Puigdemont com a president de la Generalitat i la solidaritat amb ell i els altres dirigents independentistes fugits a l’estranger o empresonats arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, en el qual va participar tancant-se al col·legi electoral del Casinet d’Hostafrancs la nit abans de la votació i introduint-hi una urna.

Va col·laborar a fons en les maniobres del govern de la Generalitat per sortejar el bloqueig judicial del web on volia informar sobre la celebració del referèndum. El 13 de setembre, divuit dies abans de la consulta, Campo pujava a la xarxa aquest missatge: “President @KRLS, @govern, si tornen a tancar #Referendum #1O referendum.cat he estat buscant per Internet…” i obria un fil de missatges on oferia diversos dominis. Aquell mateix dia en va pujar un altre on deia que “sembla que això de l’Internet no es pot acabar d’apagar”. Dos dies més tard escrivia tres missatges amb dotze alternatives de dominis pel nou portal del referèndum etiquetant Puigdemont i puntCAT.

Normalment, els missatges de Twitter del coordinador de l’informe batejat per Citizenlab i el món independentista com Catalangate, estan ubicats a Palo Alto, a Silicon Valley, a Califòrnia, on treballa a l’empresa Telegram, però les piulades on proposa webs mirall alternatius per promoure el referèndum estan ubicats a la localitat madrilenya de Fuenlabrada. El 21 de març de 2016 es va congratular quan La Vanguardia va publicar que Puigdemont s’havia donat d’alta a Telegram.

El 21 de setembre, Campo va respondre un missatge que Puigdemont va penjar a la xarxa on informava de que els ciutadans que volguessin votar podien localitzar el seu col·legi electoral al web onvotar.garantiespelreferendum.com. “Moltes gràcies MH President @KRLS. El dia 1 d’Octubre votaré”, va assegurar. No només va volar des de Palo Alto a Barcelona per votar al col·legi electoral que es va instal·lar al Casinet d’Hostafrancs sinó que hi va passar la nit anterior i hi va introduir una urna.

Els dos primers missatges en què etiqueta Puigdemont corresponen a la seva investidura com a president de la Generalitat el 10 de gener del 2016.  En un recollia una cita del discurs de Puigdemont amb un error: ‘Vivim un moment irrepetible. Això exigeix que ens hi deixem la llei i jo els prometo que m’hi deixaré la pell’. L’error d’escriure ‘llei’ en comptes de ‘pell’ potser era premonitori del que passaria més endavant en el mandat de Puigdemont.

L’entusiasme d’Elies Campo envers l’ex-president que viu actualment a Brussel·les ve de lluny. El 10 de juliol del 2016 es mostrava “orgullós del nostre president”. Ho feia comentant el vídeo d’una actuació que va fer Puigdemont tocant la guitarra amb el grup Sopa de Cabra en la festa de celebració del número 400 del programa Versió RAC1. El 6 de novembre hi tornava. “Pell de gallina, president”, escrivia en un missatge en què recordava aquella actuació.

El 5 de desembre de 2017 es va sumar a la campanya de JxCat en les eleccions al Parlament del dia 21 fent seves les paraules de Puigdemont en un vídeo electoral: “Canto!, Defenso!, Imprimeixo!, Piulo!, Baixo al carrer!, Penjo coses al balcó!, Pico cassoles! Vaig de groc! Va ser un referèndum, vaig votar! Farem un país millor”.

Els mesos següents, Campo va publicar nombrosos missatges de suport als presos i fugits independentistes utilitzant sovint l’etiqueta de Puigdemont @KRLS. El 19 de desembre, però, va ser l’última ocasió en què va fer servir aquesta etiqueta. “L’Oficina de Premsa de la UE confirma que els drets de milions de ciutadans europeus catalans han estat violats per Espanya. Milions de catalans van elegir Puigdemont, Junqueras, Comín per representar-los al Parlament europeu. #FreeCatalanPoliticalPrisoners”, va escriure aquell dia. I a partir d’aquí, @KRLS va desaparèixer de les seves piulades. Feia dos anys que havia deixat aquesta perla a la xarxa: “President @KRLS ens mira directament als ulls; Integritat, determinació, compromís, tendresa, amor al país i als seus ciutadans. Quantes coses arriba a transmetre una simple mirada quan és sincera”.

Puigdemont està encantat ara amb l’informe sobre el Catalangate que ha fet el seu admirador, tot i que fa dos anys i quatre mesos que prefereix que no els relacionin.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.