ERC fa costat Colau en l’afer del Bloc Llavors

A diferència dels altres partits de l’oposició, atribueix la querella contra l’alcaldessa a motius polítics

Colau i Maragall
Colau i Maragall

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha desmarcat de la resta dels grups de l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona en l’afer del Bloc Llavors i ha fet costat l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, imputada per prevaricació i coacció per ordre de l’Audiència de Barcelona, arran d’una querella interposada pel fons voltor Vauras Investment.

El portaveu d’ERC al consistori, Jordi Coronas, ha relacionat la querella presentada per Vauras Investment contra Colau amb “temes ideològics”, i ha lamentat que “es judicialitzi la política”, si és el cas, recull Betevé.

Ciutadans i Valents ha demanat la dimissió de Colau, el PP ha considerat l’afer “una nova vergonya” per a Barcelona, i Junts ha reclamat un canvi de govern.

Vauras Investment s’ha querellat contra Colau i els regidors Marc Serra i Lucía Martín pels expedients sancionadors que va obrir l’Ajuntament de Barcelona contra aquest fons d’inversió immobiliari, que s’havia negat a oferir lloguer social a sis famílies vulnerables.

L’Audiència de Barcelona ha ordenat investigar Colau després que Vauras, sancionada amb el pagament de 417.000 euros pel consistori, presentés un recurs contra la inadmissió a tràmit de la querella per part del Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona, que no hi havia apreciat indicis de delicte.

El fons voltor acusa Serra, Martín i una funcionària municipal de pressionar-lo perquè cedís habitatges socials a canvi de no paralitzar llicències d’obres o de desbloquejar-ne de paralitzades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.