Aragonès aparca la taula de diàleg per l’afer Pegasus

El govern català anuncia la restricció de les relacions amb el govern central

El president Pere Aragonès i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà
El president Pere Aragonès i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya considera que ara no es dona cap condició perquè es reprengui la taula de diàleg amb el govern espanyol, una reunió que l’executiu que encapçala Pere Aragonès ha decidit aparcar fins que consideri esclarit l’afer Pegasus, de ciberespionatge a dirigents independentistes atribuit al CNI per una investigació de Citizen Lab.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que l’executiu català restringeix al màxim les relacions amb l’executiu que presideix Pedro Sánchez en una compareixença on també ha reclamat que es depurin responsabilitats i, en particular, que es presentin dimissions. A més, ha manifestat la intenció del govern català d’emprendre accions legals “a tots els nivells i a totes les instàncies”.

El govern d’Aragonès jutja insuficient la resposta de Sánchez a l’afer Pegasus, ja que considera que no ha ofert cap explicació que justifiqui “uns fets tan greus”, i que “posa greument en perill la confiança” entre els dos executius.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.