El president de l’entitat que promou la creació d’un exèrcit català, analista de confiança de TV3 i Catalunya Ràdio

Pol Molas, cap de la Societat d’Estudis Militars, ha pontificat sobre la guerra d’Ucraïna a ‘El Suplement’, el 324, el TN del cap de setmana i el ‘Tot es Mou’

Pol Molas, en les seves intervencions recents al programa 'Tot es mou', de TV3, i als informatius i el programa 'El Suplement', de Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya han convertit a Pol Molas, presidente de la Societat d’Estudis Militars (SEM), en analista de confiança per parlar de la guerra a Ucraïna a diversos programes informatius i magazines.  Aquesta associació va néixer com la branca sectorial de Defensa de l’Assemblea Nacional Catalana però en va ser apartada, el 2014 després de la polèmica que es va crear arran de la publicació del seu document “Dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya: la Força Naval”. La SEM va continuar existint com una entitat autònoma amb l’objectiu de treballar “vers l’assoliment d’una estructura d’Estat fonamental per la salvaguarda de la vida, la llibertat i el benestar de la ciutadania, com és una política de defensa equiparable a la d’estats del nostre entorn, per a la futura Catalunya independent”.

Des de que es va produir la invasió russa d’Ucraïna, Pol Molas ha intervingut tres cops al programa El Suplement, dels matins del cap de setmana de Catalunya Ràdio. L’ha convidat el seu director i presentador, Roger Escapa, els dies 5 i 12 de març i 16 d’abril. El 14 d’abril Catalunya Ràdio també va incloure una entrevista amb ell de vuit minuts de durada a l’informatiu de les 11 hores de Catalunya Informació.

A TV3 ha participat en les rodes informatives del 324, en un telenotícies i al programa de les tardes Tot es mou, que presenta Helena García Melero. El diumenge 6 de març va ser entrevistat a l’estudi en les rodes informatives del 324 i se’n van seleccionar unes declaracions per incorporar-les al TN migdia. La intervenció al Tot es mou la va fer el 4 d’abril i va durar uns vint minuts.

Molas també és protagonista sovint d’informacions del periodista Quico Sallés a El Món, mitjà que és propietat de l’empresa Comunicació Vinària, de la qual n’és accionista i administrador suplent el director de TV3, Vicent Sanchis. La SEM ja va ser motiu de polèmica per la propaganda que va fer Sallés, el 2 de juliol, al programa FAQS de les nits de dissabtes a TV3 de l’escola d’estiu paramilitar que va organitzar el passat estiu. El periodista va aparèixer al programa amb vestimenta militar. Les queixes perquè TV3 fes propaganda d’una escola d’estiu paramilitar van arribar a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el passat octubre. L’aleshores presidenta de la CCMA, Núria Llorach, va dir que Sallés no havia fet promoció de l’escola d’estiu de la SEM perquè ja s‘havia celebrat. En la seva intervenció, Sallés va convidar la presentadora a apuntar-se a la propera edició d’aquesta escola paramilitar d’estiu, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de juny en una casa de colònies al massís del Garraf.

Al portal web de la SEM que presideix Pol Molas hi figura de forma destacada un informe del coronel irlandès retirat Dorcha Lee titulat “Defensar una Catalunya independent” en el qual es calcula que una Catalunya independent necessitaria 24.000 soldats (16.000 de regulars i 8.000 reservistes), catorze o setze vaixells de guerra i uns 70 avions de combat, entre F-16 i helicòpters. Lee considera que el que anomena Forces de Defensa Catalanes (FDC) haurien de comptar amb un Estat Major i un Quarter General Conjunt, formats per uns 600 efectius. A més, indica que el cap de l’Estat Major de les Forces de Defensa hauria d’informar directament el ministeri català de Defensa. També proposa que l’exèrcit de Terra el formin dues brigades i que cada una compti amb tres batallons d’infanteria mecanitzats, un de tancs i un d’artilleria lleugera de campanya, amb morters pesants i míssils terra-aire.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.