TV3 promociona una escola militar d’estiu vinculada a l’independentisme

Divendres passat, el colaborador del programa 'FAQs' Quico Sallés en va fer una gran apologia i la va considerar "una cita obligada"

Quico Sallés, amb una camisa militar, fa propaganda de la Societat d'Estudis Militars al programa 'FAQs' del 2 de juliol

TV3 va promocionar el passat divendres l’escola d’estiu de la Societat d’Estudis Militars (SEM) al programa FAQs. Ho va fer a través de Quico Sallés, un dels seus col·laboradors fixes. Aquest periodista, a la part final del programa va aparèixer vestit amb indumentària militar i va explicar que ho feia perquè volia parlar d’unes colònies. Les va definir com unes colònies “molt divertides, on s’aprenen moltes coses i que, a més, trenquen tòpics”. Es referia a aquesta escola d’estiu de la Societat d’Estudis Militars, que Sallés defineix com “el gran think tank català i de goestratègia de Catalunya”.

L’escola d’estiu es va celebrar entre els dies 18 i 21 de juny amb l’objectiu de “buscar viure una experiència el més semblant a la dels professionals de la milícia”, segons s’explica al portal del SEM. Entre les seves activitats s’hi van incloure proves físiques que, segons Sallés, van permetre “que et poguessis entrenar com un membre d’un escamot especial dels Navy Seals”. S’hi va referir com “les setmanes d’infern”, que realitzen alguns exèrcits, mentre a una gran pantalla de FAQs es projectaven imatges de persones arrossegant-se pel bosc o assegudes a terra en fila índia i  abraçades mentre els monitors els llançaven galledes d’aigua. El periodista va afirmar que era la segona edició d’aquesta escola d’estiu militar i que “si la primera va ser un èxit, aquesta ha estat un exitàs”. Va destacar que s’havien exhaurit les 60 places de què constava i que es tracta d’una “cita obligada”, a la propera edició de la qual va convidar a la presentadora, Cristina Puig, que no va mostrar massa interès en apuntar-s’hi.

Al seu portal, la Societat d’Estudis Militars explica que “neix la tardor del 2014, per continuar la tasca encetada per l’Assemblea Sectorial de Defensa de l’ANC, que arran de la repercussió mediàtica en mitjans nacionalistes espanyols (El País, ABC, La Razón) de la publicació del document Dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya i la Força Naval, va haver de cessar l’activitat que du a terme”. La seva funció és “generar coneixement en matèria de política de defensa al servei de l’interès nacional català”. “Ens proposem seguir treballant vers l’assoliment d’una estructura d’Estat fonamental per a la salvaguarda de la vida, la llibertat, i el benestar de la ciutadania, com és una política de defensa equiparable a la d’estats del nostre entorn, per a la futura Catalunya independent, i més enllà, seguir al servei d’aquest país nostre”, es llegeix al portal.

L’historiador i relacions públiques Pol Molas presideix aquesta entitat i l’enginyer tècnic agrícola Daniel Soler n’és el secretari. Curiosament, Soler es defineix al seu perfil de Twitter com a “pacifista i antimilitarista”, a part d’assegurar-hi que “el normal és voler ser un país normal”. Tots dos van participar en la redacció del llibre col·lectiu “Política de defensa i estat propi”, publicat el 2017, on s’afirmava que “tota llibertat és il·lusòria quan no es compta amb els mitjans per defensar-la”. En aquest equip també hi van ser, entre d’altres, Jaume Clotet, assesor de la Diputació de Barcelona, Toni Florido, president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, Marc Gafarot, que va treballar a l’equip de relacions internacionals d’Artur Mas, Pol Serrano, tècnic superior a l’administració de la Generalitat i Joaquim Dorca, director general de màrqueting de Devir, empresa que patrocina els programes de Jair Domínguez i Peyu a Catalunya Ràdio i TV3.

(Visited 1.594 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari