Aragonès congela les relacions amb Sánchez per l’afer de l’espionatge

El Govern portarà el tema als Mossos i anuncia que no normalitzaran les relacions amb un "estat repressor"

Pere Aragonès, amb Puigneró de fons

El president Pere Aragonès ha aparegut aquesta tarda al Palau de la Generalitat per denunciar el l’espionatge a una seixantena de polítics, periodistes, advocats i activistes independentistes entre 2017 i 2020. El president de la Generalitat ha estat un dels afectats pel programari Pegasus, creat per l’empresa israeliana NSO Group, i al costat del vicepresident de Govern, Jordi Puigneró, i la resta dels consellers ha advertit que “aquest cas d’espionatge i la forma com l’afronti el govern pot tenir conseqüències polítiques”.

El president Aragonès ha anunciat aniran fins al final i que portaran el catalangate als Mossos d’Esquadra i a l’Agència de ciberseguretat perquè investiguin a fons qui ha ordenat l’espionatge a més de 65 líders i activistes independentistes. “Anirem fins al final. No descansarem fins que totes les persones que han participat d’aquest espionatge responguin davant la justícia” També donaran suport jurídic als treballadors públics afectats.

Aragonès diu que no poden confiar en el govern espanyol: “Espiar de forma il·legal l’adversari polític ens allunya molt de la resolució del conflicte amb l’Estat”. A més, demana que donin explicacions i actuïn amb la màxima transparència per esbrinar qui ha ordenat aquest espionatge. El vicepresident Puigneró ha estat més contundent: “Com a Govern, no normalitzarem les relacions amb un estat repressor que entra en la nostra intimitat“. Sentència que “Espanya ja no és una democràcia plena, no compleix els estàndards europeus mínimament exigibles”.

Tot plegat en una jornada en què l’independentisme ha anunciat des de Brussel·les que portaran el cas a la UE, l’ONU i als tribunals de sis estats diferents. Tot i que el software espia israelita només el poden comprar els estats i totes les pistes apunten cap al CNI, el govern espanyol se’n renta les mans i Interior ja ha negat les acusacions.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari