Maragall vol repetir com a alcaldable d’ERC a Barcelona

L'exconseller anuncia que serà aspirant a les primàries del 27 de maig després d'haver guanyat els comicis municipals del 2019

Ernest Maragall
Ernest Maragall

Ernest Maragall vol tornar a ser el candidat d‘ERC a l’alcaldia de Barcelona. L’exconseller i cap de l’oposició a l’alcaldessa Ada Colau ha confirmat aquest dijous que es presentarà a les primàries amb què els militants d’ERC a la capital catalana escolliran alcaldable el pròxim 27 de maig.

La federació barcelonina d’ERC ha iniciat el procés de primàries, que té com a primera data clau el 20 d’abril, quan comença el termini de recollida d’avals, durant el qual els aspirants hauran de sumar un 10% del suport de la militància local o comptar amb l’aval de l’executiva del partit.

Les primàries conclouran el 28 de maig, a un any de les eleccions municipals. Aquell dia un congrés proclamarà l’alcaldable sorgit de la votació del dia 27. Les candidatures per optar a ser alcaldabe es proclamaran el 6 de maig.

Maragall, que ara té 79 anys, va guanyar les eleccions municipals a Barcelona el 2019 per menys de 5.000 vots de diferència sobre Colau, però no va captar suports per poder formar govern. Colau va aconseguir la reelecció amb el suport del PSC i de Barcelona pel Canvi, la llista impulsada per Ciutadans i encapçalada per Manuel Valls.

L’aspirant a alcaldable d’ERC, en una entrevista concedida a Nació Digital, ha descartat que el PSC pugui ser considerat un potencial soci de govern d’ERC a Barcelona: “Clarament, no, i menys en aquest moment”.

“Estem cada dia discutint encara els efectes i les conseqüències de la repressió, de la pèrdua de drets, de la vulneració sistemàtica de drets, i està en mans del govern socialista i dels comuns a l’estat espanyol transformar significativament aquesta situació”, ha afegit.

Margall considera que socialistes i Unidas Podemos “han decidit mantenir l’enfrontament en el terreny dels drets bàsics, civils i polítics amb el poble de Catalunya i amb el de Barcelona en particular”.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari