El COE diu que Lambán va donar el vistiplau a l’acord dels Jocs d’Hivern

El president Pere Aragonès rebutja modificar l'acord tècnic i sosté que les dues administracions han cedit

El president de l'Aragó, Javier Lambán
El president de l'Aragó, Javier Lambán

El president aragonès, Javier Lambán, hauria donat personalment el vistiplau a l’acord tècnic per a la candidatura dels Jocs d’Hivern del 2030 i hauria fet davant del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. Així ho han assegurat a TV3 fonts del COE, que no amaguen el desconcert i la sorpresa pel canvi d’actitud de Lambán, que ara s’hi oposa.

A un any de les eleccions autonòmiques en què Lambán aspira a sortir reelegit, el govern català apunta que la marxa enrere respon només a motius polítics. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha respost aquest dimecres: l’acord no es toca, s’ha de “mantenir”, i totes les administracions han de “remar” per aconseguir la candidatura. “Tothom ha cedit”, ha remarcat Aragonès després d’una visita a la Creu Roja.

En la mateixa línia es pronunciava la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que aquest dimarts titllava d'”estirabot” i “sortida de to” les declaracions de Lambán assegurant que el seu govern plantejarà la seva pròpia alternativa “més justa, adequada i equilibrada”.

L’Aragó insisteix que vol un repartiment més equitatiu. Sense dir-ho, es refereix a les proves de neu, perquè a Formigal i Cerler -les dues grans estacions d’esquí públiques aragoneses- no està previst fer-hi res.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari