El COE diu que Lambán va donar el vistiplau a l’acord dels Jocs d’Hivern

El president Pere Aragonès rebutja modificar l'acord tècnic i sosté que les dues administracions han cedit

El president de l'Aragó, Javier Lambán
El president de l'Aragó, Javier Lambán

El president aragonès, Javier Lambán, hauria donat personalment el vistiplau a l’acord tècnic per a la candidatura dels Jocs d’Hivern del 2030 i hauria fet davant del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. Així ho han assegurat a TV3 fonts del COE, que no amaguen el desconcert i la sorpresa pel canvi d’actitud de Lambán, que ara s’hi oposa.

A un any de les eleccions autonòmiques en què Lambán aspira a sortir reelegit, el govern català apunta que la marxa enrere respon només a motius polítics. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha respost aquest dimecres: l’acord no es toca, s’ha de “mantenir”, i totes les administracions han de “remar” per aconseguir la candidatura. “Tothom ha cedit”, ha remarcat Aragonès després d’una visita a la Creu Roja.

En la mateixa línia es pronunciava la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que aquest dimarts titllava d'”estirabot” i “sortida de to” les declaracions de Lambán assegurant que el seu govern plantejarà la seva pròpia alternativa “més justa, adequada i equilibrada”.

L’Aragó insisteix que vol un repartiment més equitatiu. Sense dir-ho, es refereix a les proves de neu, perquè a Formigal i Cerler -les dues grans estacions d’esquí públiques aragoneses- no està previst fer-hi res.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.