Espanya enviarà més armes a Ucraïna aquest dilluns, 28 de març

Macron ha demanat a Biden i al Kremlin que no dificultin el diàleg “ni amb actes ni amb paraules”

Membre de l'Exèrcit de l'Aire (Ministeri de Defensa)
Membre de l'Exèrcit de l'Aire (Ministeri de Defensa).

El Govern d’Espanya enviarà demà, dilluns 28 de març, armament a l’exèrcit ucraïnès per fer front a la guerra contra Rússia. “Sortirà un avió A400 de l’Exèrcit de l’Aire amb material ofensiu per a la legítima defensa d’Ucraïna”, ha informat el Ministeri de Defensa, que no ha detallat quin tipus d’equip militar es lliurarà.

El dimarts 29 una altra aeronau transportarà una ambulància blindada de l’Exèrcit de Terra i medicines “per ajudar a evacuar ferits des de les ciutats més afectades per la guerra”. “Aquest últim vol també transportarà 54 palets (83 metres cúbics) de medicaments i material sanitari procedent del Centre Militar de Farmàcia de la Defensa (CEMILFARDEF) i de l’Hospital Gómez Ulla”, ha assenyalat.

Macron demana calma a Biden i al Kremlin

Els ganivets dialèctics volen entre la Casa Blanca i el Kremlin. Emmanuel Macron vol instaurar la pau per a afavorir el diàleg. El president de França ha demanat que no facin més gran la tensió per la Guerra d’Ucraïna “ni amb actes ni amb paraules”.

El president francès ha expressat que desitja que s’acordi una solució negociada al conflicte. Per això, ha afirmat, el seu govern “ha triat no intervenir per la via militar”.

Ahir, dissabte 26, Joe Biden va titllar a Vladímir Putin de “criminal de guerra” i “dictador assassí” entre altres apel·latius. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, va denunciar les paraules del president dels EUA: “Un líder d’estat ha de mantenir la sobrietat. Cada vegada que es diuen insults personals d’aquest tipus la finestra d’oportunitat per a les nostres relacions bilaterals es fa més petita i hem de ser conscients d’això”.

Ucraïna, la segona Corea?

El cap d’intel·ligència militar ucraïnès, Kyrylo Budanov, ha afirmat que el Govern de Moscou vol dividir Ucraïna com es va fer amb Corea després de l’intent fallit de controlar tot el país. “Hi ha motius per a pensar que Putin contempla un escenari a l’estil coreà, consistent en una línia divisòria entre les regions ocupades i les no ocupades del nostre país”, ha argumentat el cap del departament d’Intel·ligència del Ministeri de Defensa en el seu compte de Facebook.

L’adjunt al cap de l’estat major rus, Serguei Rudskói, ha donat per conclosa la primera fase de la seva intervenció a Ucraïna i ha assegurat que es concentrarà ara en “l’alliberament” del Donbás, la regió separatista de l’est del país. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha aclarit que tota negociació amb Rússia ha de comportar “resultats significatius” i ha de respectar la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari