Cambray cedeix i convocarà al comitè de vaga de professors la setmana vinent

Iolanda Segura, portaveu del sindicat majoritari USTEC: “Les tres mobilitzacions han estat un èxit i estan servint per avançar”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (Generalitat de Catalunya)
El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (Generalitat de Catalunya).

Les vagues dels dies 15, 16 i 17 de març a les escoles i els instituts han aconseguit que es faci un primer pas endavant. A principis de la setmana vinent, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, convocarà al comitè de vaga dels professors per negociar amb la comunitat educativa. Encara no es coneix la data concreta.

Els sindicats havien demanat Cambray que fes aquest pas per posar damunt de la taula les reivindicacions del professorat. Aquesta petició es va produir després que es rebutgés la proposta de la Conselleria de realitzar reunions per separat amb els sindicats que han convocat l’atur.

Els mestres han deixat clara la seva voluntat d’arribar a acords amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per millorar la qualitat de l’educació i evitar noves mobilitzacions. Ara com ara, es mantenen les jornades de vaga del dimarts 29 i el dimecres 30 de març.

“És un pas endavant. Significa que les tres vagues d’aquesta setmana han estat un èxit i estan servint per avançar”, ha expressat la portaveu del sindicat majoritari USTEC, Iolanda Segura, a ‘El Periódico de Catalunya’. “És la resposta a allò que el Departament ha vist aquests dies als carrers. Em sembla molt bé la reflexió que han fet”, ha valorat Lorena Martínez, d’UGT.

(Visited 232 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari