L’epidèmia de grip pot endarrerir la retirada de la mascareta en interiors

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, admet que l'augment "vertical" de casos de grip és "un pèl sorprenent"

Catalunya està en fase epidèmica de la grip. En qüestió de dies els casos s’han disparat de manera sorprenent i han obligat els responsables sanitaris a moure fitxa. Tant és així, que la comissió de Salut Pública es planteja endarrerir algunes setmanes l’aixecament de l’obligatorietat de la mascareta en interiors.

També els responsables de Salut d’algunes autonomies aposten per esperar una mica més i evitar sorpreses en forma de més pressió als CAP i els hospitals. La idea és que mantenir uns dies més la mascareta servirà per frenar la covid i també aquests casos nous de la grip.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que s’ha entrat en fase epidèmica i reconeix que li preocupen les dades de la grip, perquè poden fer augmentar força les visites als CAP. Ara bé, el Centre Espanyol de Grip fa una crida a la calma. Explica que el virus va guanyant espai a mesura que baixa la covid, però que encara que sigui tard, és normal que hi hagi grip al març.

Amb tot, Argimon manté l’aposta per anar retirant progressivament la mascareta dels interiors. Tot i que protegeixen també de la grip, diu que és un símbol de la covid i que cal anar normalitzant el dia a dia.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari