La Institució de les Lletres Catalanes va advertir Borràs de la prohibició de fraccionar contractes

La presidenta del Parlament va fer cas omís al suggeriment de tramitar en un únic contracte els encàrrecs del seu amic

La presidenta del Parlament, Laura Borràs (Francesc Xavier Subias Salvó)

Foto: Parlament (Francesc Xavier Subias Salvó)

La responsable de la gestió administrativa de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Assumpta P., va advertir l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, de la il·legalitat de fraccionar contractes quan aquesta dirigia l’organisme, un avís al qual Borràs va fer cas omís segons ha revelat El País. Aquest testimoni és un indici més contra la presidenta de la Cambra catalana, a qui, aquest dilluns, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat a les portes del judici per quatre presumptes delictes de corrupció que hauria comès en la seva etapa al capdavant de la ILC.

Durant la seva declaració en la instrucció de la causa, Assumpta P. va assegurar que després de comprovar “personalment” que les feines encarregades a l’amic de Borràs, Isaías Herrero, “podien estar relacionades”, va “suggerir” en “diverses ocasions” a l’actual presidenta del Parlament que es tramitessin com un únic contracte. Borràs, però, va negar-se a fer cas a la responsable, i va dir-li que “els contractes eren diferents”.

En la interlocutòria, el TSJC conclou que la presidenta de la Cambra catalana va beneficiar el seu amic amb el fraccionament de 18 contractes pels quals Isaías Herrero va cobrar més de 300.000 euros, i considera que hi ha indicis suficients per jutjar-la pels presumptes delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat documental.

(Visited 225 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari