Puigdemont es va reunir a Suïssa amb l’enllaç amb el Kremlin Dmitrenko

L'expresident i eurodiputat també es va trobar amb el financer Yuri Emelin

Puigdemont, a l'Eurocambra
Puigdemont, a l'Eurocambra

Carles Puigdemont es va reunir el 2019 a Ginebra (Suïssa) amb Alexander Dmitrenko, un empresari d’origen rus establert a Catalunya que ha servit a l’expresident de la Generalitat com a enllaç amb el Kremlin, segons revelen El Periódico i El Confidencial.

La trobada va tenir lloc, a proposta del cap de la seva oficina d’expresident, Josep Lluís Alay, quan Puigdemont es va desplaçar a Suïssa per assistir al fòrum Crans-Montana, i Dmitrenko es va integrar en el cercle de col·laboradors del líder de Junts, especifica El Periódico.

L’expresident català i eurodiputat també es va reunir amb el financer Yuri Emelin, expert en la gestió de grans fortunes i en inversions, una trobada recomanada per Dmitrenko a Alay, afegeix la mateixa informació. Segons El Confidencial, l’objectiu era captar l’ajuda d’Emelin per crear una estructura financera a l’estranger amb què canalitzar fons, i Puigdemont va supervisar personalment les gestions per mirar d’obtenir el suport de Moscou.

Sobre aquella reunió, Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, reconeix que es va celebrar, però assegura que no va tenir relació amb el procés. Dmitrenko assegura que es va trobar amb Puigdemont per “cortesia”, i gràcies al fet que Alay va oferir-li la possibilitat de conèixer-lo. A més, assegura que la seva relació amb Alay està trencada actualment, segons recull El Periódico.

Dmitrenko, així mateix, ha negat reiteradament tenir vincles amb la intel·ligència russa, el motiu que van adduir les autoritats espanyoles per denegar-li la nacionalitat espanyola.

(Visited 338 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari