L’empresa de Vicent Sanchis ha posat en marxa, el 8 de març, la desena edició dels seus Premis Vinari

El nou Consell de Govern de la CCMA haurà de decidir ara si firma el conveni anual promocionant aquest concurs i transmetent-lo en directe pel Canal 33

El director de TV3, Vicent Sanchis, entrega un dels premis Vinari, organitzats per la seva empresa Comunicació Vinària

Comunicació Vinària, l’empresa de la qual el director de TV3, Vicent Sanchis, és accionista i administrador suplent, va posar en marxa, el passat 8 de març, el procés d’inscripcions als Premis Vinari 2022. Serà la desena edició d’aquest concurs que, des de que Sanchis va arribar a la direcció de TV3, compta amb el suport de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) mitjançant un conveni amb Comunicació Vinària que comporta l’emissió en directe de la gala d’entrega dels premis, que se celebra el mes d’octubre a Vilafranca del Penedès. El nou Consell de Govern de la CCMA, elegit pel Parlament l’endemà que s’obrís el procés d’inscripcions als Premis VInari, haurà de decidir si renova aquest conveni.

El conveni, que els darrers anys han signat l’administrador de Comunicació Vinària, Salvador Cot, i la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, comportava també que TV3 fos mitjà oficial dels Premis Vinari juntament amb el grup de comunicació elMón, del qual Cot n’és l’editor. Des del 2017, aquests convenis es signen el mes de juny. Caldrà veure si, d’aquí a tres mesos, la nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, s’avé a firmar-li i si aleshores Vicent Sanchis encara dirigeix la televisió pública de la Generalitat.

En les bases de la desena edició dels Premis Vinari que es van donar a conèixer aquest 8 de març s’explica que hi poden concórrer “elaboradors particulars, cooperatives vitivinícoles, unions de cooperatives vitivinícoles, agrupacions de productors i propietaris o representants de les marques dels vins inscrits”. El cost de la inscripció serà, aquest any, de 70 euros +IVA si només entra en competició un vi. Si es vol competir amb dos vins, cada inscripció costa 68 euros +IVA; amb tres vins, costa 65 euros +IVA; amb quatre, 60 euros +IVA i amb cinc o més, 55 euros +IVA. Si es vol optar al Premi a la Millor Etiqueta cal pagar 10 euros +IVA, la mateixa quantitat que cal si es vol optar al Premi al Millor Projecte Ecològic. Els pagaments es faran a un compte de La Caixa mitjançant transferència o amb targeta de crèdit i els cellers concursants han de fer arribar quatre ampolles del seu vi, abans del 22 d’abril, a algun dels tretze locals repartits per tot Catalunya per rebre-les. Per commemorar la desena edició dels premis, s’ha renovat la seva imatge promocional.

A més del conveni amb la CCMA, Comunicació Vinària en firma un altre amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que finança la gala d’entrega dels Premis. El conveni de l’any passat, va costar 25.000 euros al consistori.

Vicent Sanchis era editor adjunt de Vadevi.cat, portal digital que organitza els Premis en representació de Comunicació Vinària, quan va ser nomenat director de TV3, el 13 de març de 2017. A la seva Declaració de Béns Patrimonials com alt càrrec de la Generalitat va fer constar que tenia el 10% del capital de Comunicació Vinària. Quan cinc grups de l’oposició van denunciar en la darrera sessió de la comissió de control de la CCMA al Parlament que tenir el 10% de les accions d’una empresa que manté contractes amb la Generalitat era incompatible amb dirigir TV3 va dir que havia estat un error i uns dies després va modificar la seva Declaració i va anotar que té un 9,8% de l’accionariat. En canvi, no va reconèixer que també és incompatible perquè té un càrrec en aquesta empresa. Va dir, això sí, que s’inhibeix sempre que la CCMA contracta Comunicació Vinària i que ell no s’ha lucrat personalment amb aquests contractes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.