Ponsatí retreu una manca de lideratge a Puigdemont com a president

L'exconsellera diu que no sabia si la narrativa de la desconnexió amb Espanya era "autoengany o cinisme" i que no hi havia res "ni preparat ni pensat"

Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí retreu a Carles Puigdemont, el president que la va fer consellera d’Ensenyament i actual company de bancada a l’Eurocambra, una manca de lideratge en els moments clau del procés.

En el seu darrer llibre, titulat Molts i ningú, Ponsatí diu de Puigdemont que és “molt culte” i que té “una habilitat dialèctica brutal”, però que mai el va veure manar i que “exercir un lideratge demana més que carisma, intuïció i comunicació; requereix treballar en equip, escollir bons col·laboradors, confiar en ells, delegar i fer seguiment i, sobretot, requereix decidir i manar”.

L’exconsellera, que va establir a Escòcia i finalment a Bèlgica per evitar la justícia espanyola a partir del 2017, titula un dels capítols del seu llibre “Jo no anava de farol”, en contrast amb l’actitud que assegura que es va trobar en els altres membres del govern. De fet, sobre l’1-O, escriu: “Juraria que l’única que volia declarar immediatament la independència, i que creia que allò havia estat una victòria, era jo”.

Ponsatí també carrega contra l’exvicepresident i encara avui líder d’ERC, Oriol Junqueras, a qui es va encomanar l’organització de l’1-O, de qui diu que usa una retòrica “buida” que, segons ella, inspira “molt poca confiança”.

L’exconsellera afirma que “l’operatiu per fer una declaració unilateral d’independència i controlar el territori no estava preparat. Ni preparat ni pensat“. “Fins a quin punt la narrativa de la independència de la llei a la llei era autoengany o cinisme, això no ho sé”, hi afegeix.

En una recent presentació del llibre, en la qual ha intervingut per videoconferència, Ponsatí ha plantejat que si l’independentisme no està disposat a “pagar els costos” de la secessió, referint-se a la possibilitat d’afrontar violència per part d’Espanya, “deixem-ho estar”, per bé que s’ha mostrat partidària de pagar-los.

En aquest sentit, en el mateix acte celebrat a la llibreria Ona de Barcelona, ha considerat que “la pregunta no és si Europa ens hauria protegit o no”, sinó “si volem ser independents, què hem de fer per ser-ho?”.

Ponsatí assegura en el seu llibre que va plantejar a Puigdemont, durant la fase més calenta del procés, que “mentre facis servir l’argument que parem perquè no hi hagi morts sobre la taula no serem independents”, ja que l’aleshores president deia que “hi haurà sang” si tirava endavant amb la secessió, segons el relat de l’eurodiputada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.