La CCMA ha donat 150.000 euros a Joel Joan per la pel·lícula ‘Escape Room’, que s’estrena avui

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja havia comprat els drets d’imatge de l’obra de teatre en què es basa el film per 57.000 euros

Paula Vives i Joel Joan, en una escena de la pel·lícula 'Escape Room'

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha adquirit per 150.000 euros els drets d’antena de la pel·lícula Escape Room, basada en la comèdia escrita per Joel Joan i Héctor Claramunt, que es va estrenar com a obra de teatre el 19 de novembre de 2018 i que arriba als cinemes aquest divendres 11 de març. En relació a l’estrena de la pel·lícula, Joel Joan va declarar fa uns dies al digital El Nacional que “em fa molta il·lusió que sigui en català i que parli de la Barcelona de 2018, just després del referèndum i que aquella revolució, d’alguna manera, surti a la pel·lícula”. L’obra teatral s’ha pogut veure fins el 5 de febrer al Teatre Condal, a Barcelona, i es representa també al Teatro Figaro de Madrid fins el mes de juny en versió en castellà.

Escape Room ha rebut ajuts i injeccions econòmiques per part de l’administració de la Generalitat per valor de 220.591 euros en el darrer any. La productora de Joel Joan, Arriska SL, va cedir els drets d’emissió de l’obra a la CCMA per 57.000 euros en un contracte firmat el 28 de juliol del 2021. El portal de transparència de la CCMA ha publicat recentment que, el passat 22 de desembre aquesta corporació va comprar els drets d’antena de la pel·lícula durant 13 anys i mig per 150.000 euros. A més, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) va aprovar l’1 de setembre passat donar una subvenció de 13.591,60 euros l’obra de teatre.

En l’apartat on apareix el contracte de compra dels drets d’antena d’Escape Room al web de la CCMA no s’explicita si els 150.000 euros formen part dels sis milions anuals que el departament de Cultura ha donat a la Corporació el 2020 i el 2021 perquè subvencioni “noves obres audiovisuals i cinematogràfiques”. En la convocatòria de l’any 2020 es va aprovar subvencionar la versió per cinema de l’obra de teatre i a la del 2021 s’inclou entre els projectes subvencionats Escape room com a “gravació de teatre”. Al cartell de promoció de la pel·lícula hi apareixe n els logotips de TV3 i de l’ICEC, a més dels d’Arriska, Focus, Nakatomi i Filmax. En aquest cartell hi figuren els noms dels quatre protagonistes –Joel Joan, Mònica Pérez, Ivan Massagué i Paula Vives– i s’hi llegeix “La comèdia catalana de l’any. Bé, potser també l’única”. L’única en català, cal entendre.

Joel Joan s’havia queixat temps enrere que TV3 el tenia abandonat. Després de pagar-li, el 2016, prop de dos milions d’euros pels dotze episodis de la seva sèrie de televisió El crac, la CCMA no li havia contractat cap altra producció. Va dir que estava disgustat pel que considerava un tractament injust. Es considerava marginat. Els 220.591,60 euros que ha rebut en sis mesos segur que l’han fet canviar d’opinió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.