Barcelona es prepara per a la manifestació unitària del ‘no a la guerra’ d’Ucraïna

Aturem la Guerra ha convocat una concentració a la plaça de Catalunya de Barcelona aquest dimecres a les 18:30

Concentració davant l'Ajuntament de Vilassar de Mar contra la guerra d'Ucraïna

La plataforma Aturem la Guerra ha convocat aquest dimecres a les 18:30h una concentració a la plaça de Catalunya -a la qual s’hi han adherit més de 300 entitats socials i polítiques- per solidaritzar-se amb el poble ucraïnès i mostrar el seu rebuig a la invasió que el Govern de Rússia va iniciar el passat dijous 24 de febrer. Sota el lema ‘no a la guerra: les vostres guerres, les nostres morts’, el mateix que va fer servir fa gairebé 20 anys amb motiu de la guerra de l’Iraq, la plataforma fa una crida a la Unió Europea i a la comunitat internacional perquè cessin les hostilitats de manera pacífica, es proporcioni assistència humanitària i protecció internacional als ucraïnesos i es garanteixi el ple compliment del dret internacional.

“Més enllà de les mostres de solidaritat i les declaracions de condemna, cal passar a l’acció per aturar la violència”, assenyala el manifest signat per centenars d’entitats, el qual afegeix que “necessitem que els nostres governs actuïn per a aturar l’escalada bel·licista abans de caure en una guerra de proporcions devastadores”. En aquest sentit, la plataforma afirma que “no hi ha solució militar possible: cal rebutjar el model de seguretat hegemònic militar mundial, i de l’OTAN en particular, abordar les causes estructurals de la guerra i evitar prendre mesures que augmentin el patiment i les tensions del conflicte”.

La manifestació que Aturem la Guerra va convocar el 15 de febrer del 2003 en rebuig a la guerra de l’Iraq va reunir un milió de persones i va ser l’inici de tres mesos de mobilitzacions constants en la capital catalana contra el Govern de José María Aznar i el conflicte armat. Llavors, s’hi van implicar també les escoles i el moviment estudiantil i, fins i tot, es va celebrar una consulta popular contra la guerra en la qual van votar 650.000 catalans.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari