Un grup de ciutadans exigeix davant del MWC no vendre tecnologia a Rússia

La GSMA va deixar el país que governa Putin sense pavelló arran de l'atac militar contra Ucraïna

Manifestació contra la guerra d'Ucraïna

Una desena de persones d’Ucraïna i d’altres països de l’Europa de l’est s’han concentrat aquest matí davant la Fira de Barcelona, on se celebra el Mobile World Congress (MWC), per exigir que no es vengui tecnologia a Rússia. “Volem dirigir-nos a les companyies més importants del món per demanar que tallin la tecnologia alta a Rússia, un país que l’utilitzarà en una guerra informàtica, però també en la guerra real”, ha explicat un bielorús en declaracions al diari ABC.

Amb banderes d’Ucraïna i pancartes que reclamen el boicot a Rússia, els manifestants han volgut aprofitar la transcendència del MWC per donar visibilitat al conflicte i han repartit octavetes entre els assistents al congrés demanant que no es vengui tecnologia que el país pugui fer servir per a fins militars. “Hem de tallar amb Rússia totalment. Fan falta accions contundents i definitives. Cal lluitar econòmicament d’aquesta manera. No hem de fer servir tecnologia russa ni tampoc proporcionar-la“, ha declarat al mitjà esmentat una de les persones concentrades.

La GSMA, organitzadora del Mobile, va prendre la decisió de deixar sense pavelló a Rússia com a resposta a la invasió d’Ucraïna ordenada per Vladímir Putin. No obstant això, sí que participen en el congrés algunes empreses russes com Kaspersky, especialitzada en seguretat informàtica.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari