Qui ha deixat Putin en evidència?

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Dues rellevants institucions que vetllen per la memòria de les víctimes del nazisme, el Museu d’Auschwitz i el Museu de l’Holocaust dels EUA, han desautoritzat la justificació esgrimida pel president rus, Vladimir Putin, per envair Ucraïna.

Putin va defensar l’agressió adduint que la intenció de les tropes russes era “desnazificar” Ucraïna, un plantejament que aquestes dues institucions han rebutjat categòricament, desacreditant-lo com “una falsa justificació per a la seva campanya militar”.

Totes dues s’han sumat a les nombroses condemnes expressades contra l’atac ordenat pel Kremlin i, a més, han acusat Putin de megalomania i de manipular la història.

Per postres, el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, ha replicat recordant-li que és d’orgen jueu i nét d’un combatent de l’exèrcit de la URSS que va morir lluitant contra l’Alemanya nazi a la Segona Guerra Mundial.

(Visited 191 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari