La pulla de Borrell era sobre Ianukóvitx, no contra Puigdemont

El cap de la diplomàcia comunitària va dir que Zelenski: "No és el tipus de líder que fuig amagat en un cotxe"

Josep Borrell

L’alt representant per a la política exterior de la Unió Europea, el català Josep Borrell, no va adreçar una pulla aquest dilluns a l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, sinó que es va referir a l’expresident prorús d’Ucraïna, Viktor Ianukóvitx, quan va lloar l’actual dirigent ucraïnès, Volodimir Zelenski, dient que no és “el tipus de líder que fuig amagat en un cotxe”.

Fonts de l’entorn de Borrell han indicat a El Periódico que aquesta era la lectura correcta de les seves paraules, després que destacades figures polítiques i mediàtiques independentistes, així com nombrosos mitjans de comunicació -entre els quals, EL TRIANGLE-, interpretéssin que Borrell havia fet referència a la suposada fugida de Puigdemont d’amagat en el maleter d’un cotxe.

De fet, el mateix Puigdemont va afirmar que “Borrell sap que jo no he estat mai en cap maleter i que vaig anar a Brussel·les per denunciar la repressió espanyola, tal com no he parat de fer. Mai he estat amagat. Els únics dies que ho he estat van ser els del meu empresonament a Alemanya i Itàlia, per ordre d’Espanya”.

L’alt representant comunitari es referia, però, a quan Ianukóvitx va marxar davant les protestes que van tenir lloc a Ucraïna el 2014, un episodi bastant menys conegut a Catalunya que el del viatge de Puigdemont a Bèlgica, el 2017, quan el govern d’Espanya va intervenir la Generalitat per la via de l’article 155 de la Constitució.

(Visited 431 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari