La CCMA no aclareix perquè va col•laborar amb 12.000 euros al festival de Lluís Llach a part del cost de la transmisió

Núria Llorach diu, en una contesta a Ciutadans, que va ser per “un intercanvi publicitari sobre els drets d’emissió de l’acte cívic”

Rètol final del concert de Lluís Llach que TV3 va transmetre en directe des del Palau Sant Jordi el 18 de desembre de 2020, amb el suport de Mediapro

La diputada de Ciutadans Anna Grau ha rebut una resposta per escrit de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, que no aclareix perquè aquest organisme va col·laborar amb 12.000 euros al festival que va fer Lluís Llach al Palau Sant Jordi el passat 18 de desembre i que va organitzar Debat Constituent. Llorach justifica aquesta col·laboració dient que va ser “un intercanvi publicitari sobre els drets d’emissió de l’acte cívic per un valor de 12.000 euros. Informació que és pública i es troba a disposició de la ciutadania al portal de transparència de la Corporació”. Efectivament, aquesta informació apareix al portal de transparència de la Corporació amb un element sorprenent: l’acord entre la CCMA i Debat Constituent per realitzar aquest intercanvi es va signar el 27de desembre, nous dies després que se celebrés el concert.

Com cal interpretar aquest intercanvi publicitari sobre els drets d’emissió? Debat Constituent va cedir els drets d’emissió a TV3 a canvi que els mitjans de comunicació de la CCMA inserissin publicitat gratuïta del concert? És una jugada rodona. Transmissió del concert i publicitat de franc. Pocs concerts poden comptar amb aquest tracte de favor.

El mateix dia, la CCMA va firmar un altre contracte amb Debat Constituent, catalogat com a “despeses”, per valor de 15.000 euros, i definit com “encàrrec de producció audiovisual especial. Emissió en Proves en Format 4KHDR de l’acte Cívic del Palau Sant Jordi fet el 18 de desembre de 2021”. En la carta que Llorach ha fet arribar a la diputada Grau es justifica aquesta despesa dient: “En relació a les despeses associades a aquest esdeveniment, la CCMA va contribuir a la producció audiovisual amb recursos tècnics i humans per un valor de 15.000 euros”. No adjunta cap document on desglossi aquesta despesa, que supera el de qualsevol concert que es transmeti des del Palau Sant Jordi”.

Anna Grau també va preguntar Núria Llorach quants diners havia pagat la CCMA a Mediapro, que va aparèixer en els crèdits de la transmissió, per participar en la seva producció i realització. Llorach li ha contestat que “la CCMA no ha pagat cap quantitat a Mediapro. Les relacions de la Corporació sempre han estat amb els organitzadors de l’acte cívic”. Van ser, doncs, els organitzadors de l’acte cívic els que van pagar els serveis de la productora de Jaume Roures i Tatxo Benet.

Els espectadors de TV3 van poder veure i escoltar aquell 18 de desembre les interpretacions i les proclames que Llach va fer des de l’escenari en record dels “presos polítics i exiliats” o afirmant que “ens volen imposar el silenci en allò que defensarem fins amb les dents, que és la llengua i la nostra cultura”. A l’acte hi van assistir destacats dirigents independentistes, com Laura BorràsJordi TurullCarme ForcadellDavid Fernández o Quim Torra. L’ex-president de la Generalitat Quim Torra va ser qui, el novembre de 2018, va designar Lluís Llach perquè presidís el consell assessor de Debat Constituent, del qual en formaven part Francina AlsinaAntonio BañosMontserrat CastellàCarmina CastellvíAlbano-Dante FachínJordi DomingoAda FerrerJosep M. GanyetJaume LópezÀngels Martínez CastellsEmili MedanAlbert NogueraMontserrat PalauMarta Rovira MartínezM.Gabriela Serra i Beatriz Talegón.  Aquesta entitat, que, segons l’ex-diputada de la CUP Gabriela Serra, compta amb uns 1.500 inscrits, té com a objectiu redactar una nova Constitució catalana.

(Visited 164 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari