El Govern nega vincular els indults amb les negociacions amb Sánchez

Junts ha retret que Pere Aragonès insinués el lligam en el decurs de la conferència del president

Conferència Pere Aragonès

Una referència del president Pere Aragonès a la concessió dels indults vinculada a la negociació amb el govern espanyol, feta en la conferència amb motiu del primer aniversari de les eleccions, ha posat Junts en alerta. “Nosaltres no en sabíem res; si és així, els negociadors d’ERC haurien de detallar què hi va haver”, ha lamentat avui Jordi Sànchez, secretari general de Junts, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons Sànchez, els indults no poden ser una condició “per a res”.

La vinculació ha estat rebatuda per la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha negat qualsevol vincle clar entre la mesura de gràcia i la negociació amb l’Estat en el transcurs de la intervenció d’Aragonès. “Va ser la victòria independentista el que va obligar l’Estat a moure’s”, ha indicat Plaja.

“El mes de juny es concedien els indults, un pas indispensable per donar confiança i oferir crèdit a la voluntat negociadora de l’Estat”. Aquesta és la frase pronunciada per Aragonès que ha causat el malestar a Junts.

La conferència del president Aragonès havia de servir, entre altres coses, per “recosir” el bloc independentista, molt dividit des de les eleccions. No sembla, però, que ho hagi aconseguit, les discrepàncies continuen ben vives en el camp independentista.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari